Bahar dallarına kurşun sıkmayın

Bahar dallarına kurşun sıkmayın

Kargalar çoktan uçtu

Görünmeyen göklere bulutlara

Bahar dallarına kurşun sıkmayın

Yazık olur, bütün tomurlara

Bahar dalları çiçek çiçek

Baldıranlar zehirli otlar, yeşil

Kırlarda

Yani, yakın uzaklarda

Bahar dallarına kurşun sıktılar

Çiçekler yere serildi

Tomurlar ve umutlarda

Bu şiir ilk yazdıklarımdan. Demokrat İzmir Gazetesi’nde yayımlanmış yayımlandığı tarih:13.11. 1974.

Bir ozan dostum (Baki Yiğit) nerden bulduysa bulmuş ve benim e-mailime aktarmış.

Böyle unutulmaz , candan vefalı dostlar günümüzde bile varmış; demek ki. Onunla uzun yıllar iletişim içindeydik. Bir ara kesintiye uğradıysa da yüreklerde yer etmiş olmalı.

İlk yazdıklarımla şu son zamanlarda yazdıklarım arasında inanılmaz ayrılıklar var. Olması da bence doğal.Her şey gelişim içinde olduğuna göre sanatta da olmalı ki yenilensin.

Bu gelen şiir kaybettiğim önemli bir şeyimi yeniden bulmuşum gibi oldu

Baki Yiğit kardeşime teşekkürler.

Şunu eklemeden de yapamıyorum: Bu şiir ilk yazdıklarımdan ve önemli bir yerde ilk yayınlananlardan. Yani ilk şiirin nerede yayımlandı diye sorarlarsa bunu gösterebilirim.

-----------------------

Bu arada beni sevindiren, mutlu eden bir olay daha gelişmekte. Kütüphaneciler haftası nedeniyle Ozan Ağacı Dergisi adıma 40. Sanat yılı adlı bir izlence düzenlemeye karar vermiş Düzenleme 27.Mart.Salı günü İl halk Kütüphanemizde uygulanacak.

Ozan Ağacı Dergisi’nin yönetmeni olana Mehmet ve Özlem Ağırgan çiftine ve emeği geçecek olanlara şimdiden teşekkürler. İzlemek isteyen herkese açık. İlgilenenleri bekliyoruz.

Bu Arada 20 küsur yıl çalıştığım Şimdiki adı Anadolu Öğretmen Lisesi’nden

İlgi bekliyorum .Çünkü yazdığım şiirlerin büyük bölümü o çatı altında yazılmıştır. Ve ben o okuldan 1993’te emekli oldum.

Köşe yazarlığı yaptığım yerel gazetelerden de ilgi beklediğimi söylemek istiyorum

Ben Edirne’ye 1970’in sonbaharında geldim. Yani kırk küsur yıldır bu kentte yaşadım yaşıyorum. Yani nüfus kaydım Vize’de olsa bile artık Edirneli sayılırım.

Çünkü şiir bir yönüyle de şifadır. Aradan çok geçti ama anılar nedense hiç yok olmuyor ANIMSAMAKTA YARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.