Bu gün 23 Nisan neşe doluyor insan

Sevinin çocuklar, övünün büyükler !

Sözcükleri ile kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yılı.

Tarih 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Paşa Samsunda. ‘Manzara-i Umumiye’ içler acısı.

Devletimizin dahil olduğu grup, Birinci Dünya savaşında mağlup olmuş, ordumuz büyük yara almış ve ağır mütareke imzalanmıştı.

Halk savaşlardan bıkkın ve yorgundu.

Hanedan kendi varlığının derdine düşmüştü.

Bu manzara karşında tek çare millete dayanmak, Onun iradesini öne çıkarmaktı.

 Bir dizi kongreden sonra 23 Nisan 1920 günü Millet İradesinin tecelli ettiği Meclis açılıyor ve bu meclis Ulusal Kurtuluş savaşı için gerekli karaları alıyordu.

Sonuç; Milet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu, Egemenliğin kayıtsız şartsız Millete ait olduğunun tescili.

104 yıldır irademizin tecelli ettiği TBMM kuruluş günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor.

Bize düşen görev bizim adımıza görev yapan TBMM’nin bizden aldığı yetkiyi en iyi şekilde yerine getirmesini talep etmenin yurttaşlık görevi olduğunu unutmamak.

Çocuklarımıza kutladıkları bu bayram gününün onların geleceği, Özgürlük ve Bağımsızlığın ise vazgeçilmez değer olduğunu kavratmalıyız diyor , Ulusal Egemenlik Bayramının 104. Yılını kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.