Flaş Haber
Kapat

AKADEMİK YIL, AÇILDI

Trakya Üniversitesi Akademik Yılı, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

AKADEMİK YIL, AÇILDI

Trakya Üniversitesi Akademik Yılı, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Kasım 2017 Çarşamba 10:33
AKADEMİK YIL, AÇILDI

    Akademik Yıl Açılış Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konseri, halk oyunları gösterisi, Trakya Üniversitesi Tanıtım filminin izlenmesi ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun konuşmasıyla devam etti.
“YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ YÜKSEKTİR”
    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne tarihi ve üniversiteden bahsederek konuşmasına başlayarak; “Trakya Üniversitesi 1982 kurulumlu şu anda 49 bin öğrencisiyle bünyesinden Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli'ni çıkarmış bir üniversite olarak 36 yaşında eğitim-öğretim hayatına, toplum katkısına devam ediyor. Bulunduğumuz Edirne tarihi olarak medeniyetimizin çok önemli dönemlerinin yaşandığı bir yer. Bir kere bir başkent. Bir yer başkent oldu mu bir daha susmaz derler. Balkanlar'ı ve İstanbul'u fethetmiş bir şehir, Fatih'i yetiştirmiş bir şehir ve beylikten imparatorluğa geçtiğimiz bir şehir burası. Edirne, tarihi eserleriyle bu yaşanmışlıklarıyla her yerdeki o küçük önemli ayrıntılarıyla bize ilham olmaya devam ediyor. Bu büyük şeyleri başarmış şehir de yine büyük şeyler başarma arzusu uyandırıyor. Böyle büyük bir şehrin üniversitesi olarak da yükümlülüğümüz yüksektir. İstiyoruz ki yine çok uluslu, milletli, çok farklı görüşleri de yönetebilecek, o imparatorluk oluşturacak değerleri tekrar simüle edebilecek bir anlayışla buradan bir uyanış uyandıralım ve Türkiye Cumhuriyetimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le tekrar Türkiye Cumhuriyeti olarak ileride daha güzel günleri hedefleyen bir üniversite olmak istiyoruz. Bunu başaracağımızı biliyoruz.” dedi.
    “HEDEFİMİZ 10 BİN YABANCI ÖĞRENCİ”
    Balkanlarda daha etkin olmak istediklerini ve 2023 yılına kadar yabancı öğrenci sayısını 10 Retrobet binlere çıkarmak istediklerini belirten Tabakoğlu; “Trakya Üniversitesi olarak birkaç misyonumuz var. Biri Balkanlar. Buradaki etkinliğimizin artmasını istiyoruz. Balkan Üniversiteler Birliği Genel Sekreteriydik, şimdi yönetim kurulu kalıcı üyesiyiz. Sofya'da yaptığımız toplantıdan sonra önümüzdeki toplantı Kalkandelen'de. 12 ülkenin 61 üniversitesinin üye olduğu bu topluluğun çalışmalarını destekliyor ve geliştirmek istiyoruz. 2600 yabancı öğrencimiz var. Geçen sene 2300'dü. Bu yıl yaklaşık yüzde 20 artışla hizmet veriyoruz ve bunların pek çoğu Balkan öğrencileri. İnşallah 2023'de 10 bin olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
    “DEVAMLI İYİLEŞTİRECEK VE GELİŞTİRECEK BİR SİSTEM KURMA PEŞİNDEYİZ”
    Tabakoğlu, üniversite bünyesinde yapmış oldukları faaliyetlerden bahsederek; “Biliyorsunuz harçları indirdik, her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yemek bursuyla, 'Bir Öğrenci de Sen Okut' kampanyasıyla, part-time çalıştırdıklarımızla birlikte yaklaşık 1000 öğrencimize Trakya Üniversitesi olarak dokunuyoruz. Onları özgüveni yüksek, girişimci ruhla, yeni nesil argümanlarıyla yetiştirip, onlara ülkemizin geleceği gözüyle baktığımız için en iyi şekilde yetiştirmekle kendimizi yükümlü hissediyoruz. Bölgemizin sorunlarına bilimsel araştırmalarla destek olmaya çalışıyoruz. Hastanemizle ciddi bir sağlık hizmeti veriyoruz. Tamamen sil baştan yeniliyoruz. YÖK'ün de bize yardımcı olduğu kalite yolculuğunda bütün süreçlerimiz tek tek elden geçiyor,  değerlendiriliyor ve bu kurumu tekrar yenileyecek her türlü kriteri ele alıyoruz. Devamlı iyileştirecek ve geliştirecek bir sistem kurma peşindeyiz.” şeklinde konuştu.
    Prof. Dr. Tabakoğlu'nun konuşmasının ardından Prof. Dr. Emin Kansu tarafından 'Akademik Mikroçevre ve Mentor'un Önemi' konulu ilk ders gerçekleştirildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.