DİŞİ HAYVANDAN KURBANLIK OLUR MU?

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık hayvan konusunda vatandaşların aklındaki soru işaretlerini, Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez yanıtladı.

DİŞİ HAYVANDAN KURBANLIK OLUR MU?

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık hayvan konusunda vatandaşların aklındaki soru işaretlerini, Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez yanıtladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ağustos 2017 Salı 09:59
DİŞİ HAYVANDAN KURBANLIK OLUR MU?

    Dişi hayvanın Kurban Bayramı'nda kesilip kesilemeyeceği konusunda açıklama yapan Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, doğurganlığını yitirmemiş dişi hayvanların ekonomik açıdan büyük değer taşıdığını ve kesilmemesi gerektiğini söyledi. 
    ''DOĞURGANLIĞINI YİTİRMEMİŞ HAYVANIN KESİLMESİ, EKONOMİK AÇIDAN UYGUN DEĞİL''
    Suiçmez, doğurganlığını yitirmemiş hayvanların kesilmesinin ekonomik açıdan uygun olmadığını vurgulayarak; “Dişi hayvanların kesimleriyle ilgili bakanlığımızın da bir açıklaması var. Burada esas olan, doğurganlığını yitirmemiş ve üretime devam edecek dişi hayvanların ekonomik açıdan kesilmesi uygun değil. Bir inekten 6-7 tane buzağı aldıysan o hayvan artık verimsizdir. O hayvana işletmende bakmak işletmeye kar değil zarar getirir. Böyle hayvanlar için de rapor alınması şartıyla müsaade edildi. Veteriner hekimlerden alınan özel Sultanbet raporlarla İlçe Tarım Müdürlükleri'ne gidildiğinde orada bulunan görevliler yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı. 
    ''KURBANLIKLA İLGİLİ HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK''
    Suiçmez, kurbanlık konusunda bölgemizde bir sıkıntı olmadığına dikkat çekerek; “Bölgemizde kurbanlıkla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Küçükbaşlarda genelde her yıl kişiler aynı yerlerden kurbanlığını alıyor. Ayrılan kurbanı gidip alıyor ve kesiyor. Ne büyükbaşta ne küçükbaşta sayısal açıdan hiçbir problem yok. Geçen yıla oranla fiyatlar açısından bir artış var ama bunu takdir edersiniz ki, geçen yılla bu yılı kıyasladığımızda maliyet girdilerinde çok büyük sıkıntı var. Hayvancılık gerçekten çok ciddi emek isteyen bir olay. Büyükbaşta özellikle süre de uzun. Hayvan, 2 yaşını doldurmak zorunda. Bir dananın 2 yaşına gelmesi büyük bir maliyet ve emek gerektiriyor. Piyasayı da gözlemlediğimizde kurban alanlardan da satanlardan da büyük şikayetler duymadık. Tarım İl Müdürlüğümüz kurbanlıklarla ilgili bütün aşıları ve gerekli denetimleri yaptı. Hiçbir sorun yok.” dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.