KUYRUK, ESNAFA YARAMADI

Karaağaç Mahallesi'nde cadde üzerinde doğal meyve ve sebze satan esnaflar neredeyse şehir içine kadar uzanan Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki kuyruktan istedikleri verimi alamadıklarını, satışlarda bir artış olmadığını dile getirdiler.

KUYRUK, ESNAFA YARAMADI

Karaağaç Mahallesi'nde cadde üzerinde doğal meyve ve sebze satan esnaflar neredeyse şehir içine kadar uzanan Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki kuyruktan istedikleri verimi alamadıklarını, satışlarda bir artış olmadığını dile getirdiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ağustos 2017 Pazartesi 09:50
KUYRUK, ESNAFA YARAMADI

    Tatillerini Türkiye'de geçirdikten sonra yaşadıkları ülkelere dönmek isteyen gurbetçiler Pazarkule Sınır Kapısı'nda yaklaşık 3,5 km kuyruk oluşturdu. Oluşan bu kuyruk neredeyse şehir içine kadar uzanırken Karaağaç Mahallesi'nde cadde üzerinde doğal meyve ve sebze satan satıcılar ise satışlarda bir artış olmadığını belirttiler. 
    ''ESKİDEN PAZARLIK YAPILMAZDI''
    Karaağaç Mahallesi'nde cadde üzerinde doğal meyve ve sebze satan Can Alkayalar; ''Şuan satışlarda bu kuyruğun hiçbir etkisi yok. Eskiden burada durarak alışveriş yapıyorlardı. Ancak şuanda çok nadir duruyorlar, duranlar da pahalı geldiğini söylüyorlar, pazarlık yapıyorlar. Ben İstanbul'dan, Tekirdağ'dan, Kırklareli'nden Yunanistan'dan gelen yerli ve yabancı turistler ile Edirne'de bulunan devamlı müşterilerimden kazanıyorum. Geçen hafta 1 hafta boyunca benden bir tane gurbetçi alışveriş yaptı. O da bin bir türlü pazarlık yaparak aldı. Eskiden hiç pazarlık Dinamobet yapmazlardı. Aslında baktığınızda onların yaşadıkları ülkeler kriz de yaşamadı. Yunanistan daha çok kriz yaşadı ekonomik anlamda. Ancak Yunanlılar hiç pazarlık yapmadan direk alıyorlar. Biliyorlar çünkü neyin ne olduğunu pazarlık yapmıyorlar. Kendi bahçemde yetiştirdiğim ürünler bunlar. Şuanda fiyatlarım, pembe domates 2,5 lira, kırmızı domates 2 lira, bamya 5 lira, salatalar 2,5 lira, tatlı biber 3 lira, yeşil acı biber 4 lira, kırmızı acı biber 5 lira.'' dedi.
    ''KUYRUĞUN SATIŞLARA HİÇBİR ETKİSİ YOK''
    Burada doğal meyve ve sebze satan bir diğer esnaf Hüseyin Kurulu da; ''Gurbetçiler yaşadıkları ülkelere dönüyorlar. Pazarkule Sınır Kapısı'nda bir yoğunluk var ve kuyruk neredeyse bulunduğumuz yere kadar gelmiş durumda. Fakat bizim işlerimize bir etkisi olmuyor. Gurbetçiler çok fazla durup alışveriş yapmıyorlar. Biz daha çok ülkemizin farklı şehirlerinden Edirne'ye turistik amaçlı gelen ve Karaağaç'a gezmeye gelen insanlara ve Yunanistan'dan gelenlere satış yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.