Ülkemizde halkın ana tüketim ürünlerine yapılan zamlarla birlikte ekmeğe yapılan zamlar birbiri ardına geliyor. Bir kişinin dahi doyamayacağı el kadar ekmek  daha önce  iki liradan satılırken, kısa süre sonra üç liraya, ardından dört lira oldu.Şimdi de  fiyatını daha da yükseleceği  söyleniyor

Ekmek bizim vazgeçemeyeceğimiz bir yiyecek.Bazı insanlarınız yavan ekmekle açlığını gidermek zorunda kalıyor.Bunun da zora girmesi dar gelirlileri ne duruma düşürür.Bir tahıl ülkesi olan ülkemiz insanının bu duruma düşmesinin sorumlusu kim?

Halkımızın sofrasında  ana gıdası  olmazsa ,olmazı ekmektir.Biz dünyada en çok ekmek tüketen ülkelerin başında geliyoruz.

Sofralarımızda başka yiyecek olmadığı zaman ekmeği katık  yaparak karnımızı doyururuz.

Tahıl konusunda  dünyada kendi kendine yeterli  7 ülke arasında  yer alan  ülkemiz tarımda  izlenen yanlış politika ,halkın topraktan koparılması  sonucu buğday  ve diğer tarım ürünlerini ithal eden bir ülke haline geldik.

Döviz fiyatlarındaki aşırı yükseliş, İthal tahıl  ürünlerine de yansıdı.Dış ülkelerden yüksek fiyatla alınan buğdayın fiyatı iç pazara da aktarılması sonunda .Ekmek ve  buğdaydan yapılan yiyecek ürünleri zam üzerine zam gördü.

----------------------

KÖY EKMEKLERİ DE ZAM KERVANINA KATILDI

Pazarda satılan 900 gramlık köy ekmeği  daha önceleri  15 liradan satılıyordu.

Kısa süre sonra 17 liraya yükseldi.Bakıyoruz Cumartesi Pazarı dışında üretici pazarında köy ekmeği satanlar girdi fiyatlarındaki artışı fırsat bilip ekmeğin fiyatını 20 liraya yükseltti.Onlar için de  yeni zam söylentisi var.bu zamların her zammın faturası sonunda  halka çıkıyor.

Piyasanın yeterince denetlenmemesi,  bu  ortamı fırsat bilenler girdi fiyatları zamlanmasa da  uydurma gerekçelerle  sattıkları  ürünlerine zam yapıyor.

Serbest piyasa ekonomisinden ve piyasanın da denetilmemesinden yararlanıp akılları estiğinde zam yapıyor.

Bu zamlar dar gelirlilerin  alım gücünü yok ediyor.Pazara gidenler  pahalılık nedeniyle  hiçbir şey alamadan eli boş dönüyor. Bunları hesap eden yok.

Tüketiciler böylece bir darbeyi de kendi ürettiğini pazarlayan üreticilerden görüyor.

-----------------

ORGANİK ÜRÜN PALAVRASI 

Bir de organik ürün diye pazarlanan ürünler var.

Bir ürünün organik olması için  belli şartları,geçerli sebepleri   var .

Organik ürün pazarlayanların izin belgesi olmalı.Pazarda satılan  ürünlerin  bu koşullarda  olması mümkün olmadığı halde bu isimle halka güven verip ürünlerini pahalı satma fırsatı buluyorlar.

Bu arada piyasadan en büyük darbeyi tüketiciler ,özellikle dar gelirliler görüyor.

Serbest piyasa ortamından yararlanıp herkes malını istediği fiyattan satıp,,piyasada denetim yoksa  bunun sonu nereye varacak.?

--------------

FIKRA

ULAN AMMA DA..

Bekri, iki arkadaşıyla meyhaneden çıkıp yolda yürürken,arkadaşlarının aklına bir muziplik gelmiş.

“Hadi önümüzde yürüyen adamla dalgamızı geçelim demişler:

İçlerinden biri önlerinde yürüyen adama:”baba” diye seslenmiş.

Odam dönüp bakmış.Bekri adama:

“Af edersin seni birine benzettik ”demiş.

Biraz sonra öteki arkadaşları yine “baba” diye seslenmiş.Adam yeniden döner bakar kendisi ile dalga geçildiğini anlayınca caddenin ortasında durur ve:

“p.. venk” diye bağırır.

Çevredeki bütün esnaf o anda  dükkanlarından dışarı çıkar.

Bekri gülerek şöyle der.

“Ulan amma da p.. vek varmış ha” der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.