Dünyada son yıllarda her işin makineleşmeye yönelmesi ortak değerimiz olan el sanatlarımızdan  bazılarının unutulmasına neden oldu.

El emeği göz nuru olan ,el sanatlarının toplum için önemi  ve değeri  çok önem taşır.Onlar uzun yılların  anısının, ,birikiminin, ortak mirasının devamını sağlar . Bulunduğu yörenin ortak  değeridir.

Edirne’de  bu yıl  Kültür ve Turizm Bakanlığının  desteğiyle  ilk kez” Altın Eller Geleneksel El sanatları Festivali” düzenlendi. Bu amaçla Saraçlar Caddesinde modern  bir tarzda  kurulan el sanatlarının tanıtıldığı reyonlarını halk ilgi ile izledi.

Somut Olmayan Kültürel Miras kapsamında olan bu etkinliklerle kentimiz yut içi ve yurt dışında daha geniş alanda tanıtımı sağlanacak.

Farklı kültürlerin yaşandığı bölgemiz, insanlığın ortak mirası konumunda olan  bu tür etkinliklerle daha çok tanınacak.  Ülkemizde  tarihi  varlıkların merkezi olan Edirne  ekonomisi  de  büyük atılım yapacak.

Kentimizin tanıtımına katkı yapacak olan , bu ve benzeri etkinliklerin sayısının artması, tarihi ve   diğer kültürel mirasın korunması ,  bölgedeki el sanatlarının gelişmesi,  Edirne’de turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır

Edirne’nin  yanında  Ülkemizin 23 şehrinden 49 geleneksel el sanatında 51 sanatçının eserleri Edirne Valiliğince Saraçlar Caddesinde kurulan stantlara halkın ilgisi çok büyüktü.

Geleneksel El Sanatları Bayramı reyonlarını ülkemizin diğer bölgelerinden ve komşu ülkelerden gelen misafirler de ilgi ile izledi.

---------------

EDİRNE TURİZMİ İÇİN BÜYÜK KATKI

Her yıl yapılan 7 asırlık tarihi Kırkpınar güreşleri ,Dünya Kültür Mirası olan Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye,Sağlık Müzesi,Tarihe tanıklık eden yüzlerce eseri, Tarihi çarşıları, ,çevresindeki üç nehri, doğal güzellikleri, çağdaş insanları ile  Edirne bugünkü  durumundan  daha çok turizm potansiyeline sahiptir.

Resmi ve mahalli yönetimlerin sahiplenmesi,tüm halkın turizmin önemini  benimsemesi ile Edirne yakın zamanda bölgenin, Doğu Avrupa’nın en önemli turizm  kenti haline gelecektir.Bunu başarmak için bu kentte yaşayan herkese görev düşmektedir.

Özellikle esnaflarımız bu tanıtımda önemli rol almalıdır.

Bu potansiyelin bugüne kadar yeterince değerlendirilmediği biliniyor.Bu tür  geniş halk kitlelerine hitap eden etkinliklerin yapılması ile  Edirne ülkemizin en çok turist çekecek bir il konumuna gelecektir.Yeter ki halkımız da bu  değere  sahip çıksın.

-----------------

FIKRA

 DERLER YA…

İki adam konuşuyordu.

-Sen artık biraz fazla oluyorsun ama..”

-“Neden”

Paran yokken borçlarını ödemiyordun.Şimdi büyük bir servet sahibisin.Hala borçlarını ödemiyorsun.Bu ayıp değil mi.?”

-“kardeşim sonra herkes,”para adamı değiştirdi” derler diye korkuyorum da”

-------------

ÖZLÜ SÖZ

İnsanlar tıpkı balık gibidir. Balıklar sudan çıkınca, insanlar ise insanlığından çıkınca ölür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.