Bu kez rüzgar güneyden güneyden esti, ve bir yapıt bıraktı posta kutuma. Bu yapıt yarım yüzyılın özetinin can suyu gibi.Yarınlara kalacak anılar ve ürünler toplamı. SÖKE-AYDIN kökenli. Yani Ege rüzgarından almış öz suyunu. Tümüyle Ege mavisi manzaralı.

Ben bir süre önce bilgisayar aracılığı ile bir şiirimi iletmiştim yazarına, meslektaşıma. O da milliyetin ilgili sayfasında değerlendirmişti, sağ olsun

Daha sonra kitabını göndereceğini söylemişti. Gönderdi de. Ama ne yazık ki, ve nedense; kitap, iki kez geri dönmüş.Sonunda kargo yoluyla gönderdi.Ancak elime boyle ulaştı. Böyle bir serüven yaşamış oldu yapıt.

Çok iyi bir basım ve fotoğraflarla zenginleşen  yapıt üç yüz sayfadan da fazla.

Sanat ve edebiyat dünyasında elli yıl, yani yarım asır direnmek dili kolay. Sabır ve özveri isteyen bir çaba. Şunları yazmış ve imzalamış.

 “Değerli meslektaşım şair ve yazar Necdet  Tezcan’a  daha nice sevgi dolu yıllara…o2.9.o14”

Ünal Şöhret Dirlik’in kitapta  da yer alan yazısında:

 “Abdülkadir Güler  araştırmacı, yazar ve şair 1946  Kızıltepe’de doğdu. Diyarbakır Erkek Öğretmen  Okulunu 1964’te; Diyarbakır Eğitim Enstitüsünü Türkçe Bölümü’nden  1976’da mezun oldu. Bir çok il ve ilçeleri de Türkçe öğretmenliği ve idarecilik yaptı. En son Ordu ili Çamaş ilçesinde Milli Eğitim Müdürü iken emekli oldu…”

Kitapta A.Güler’le ilgili  ayrıntısına kadar ne ararsan var.

Onlara da bir göz atmakta yarar var sanıyorum.

1.      Bölüm:

A.    Kadir’in Hayatı ve Eserleri

Ve bir de dörtlük:

KİNDEN IRAK

İnsanlarla barışık zeytin dalı gibi ol/Hanende eli açık yiğit malı gibi ol

Namert eli değmemiş, kinden, garezden uzak/Harama  bulaşmamış anzer balı gibi ol

Abdülkadir  Güler

Kendisi için yazanlar da bu bölümde yer almış ve hayli kabarık.  Bazı yazıların başlıkları bile ilginç ve çarpıcı.. İşte bir kaçı;

 “Sanata doğru bir köprü kurarken, Bir demet sümbül,  Gönlümdeki Abdülkadir Güler, Söke’e sevgilerle, Üç çağdaş derviş, Bir alperendir Abdülkadir Güler, yaz Güneşi, Edebiyata koşan adam, 50. Sanat yılında çınarlaşan Abdülkadir Güler, Atı küheylan , şiiri bozkır bir şair”,

Kendisi için yazılan şiirlerden de bir örnek:

Öğretmenim

Atatürk yolunda bayrak taşıdın/Cumhuriyetin içinde yaşadın/Her zorluğa göğüs gerip başardın/Yarınlara hep umutlar serensin. (Birdal Can Tüfekçi)

Bölümler yedi tane,

Yani özet olarak şunu söylemek olası:

Sayın yücel’ tanımak isteyen,seven ve tanıyanlar bu yapıtı mutlaka okumalı diyorum

(P.K  40) Söke/Aydın

Edirne’den sevgilerle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.