On binlerce şehidimizin yattığı Askeri Hastane Şehitliği çevresinde biriken sokak hayvanlarına 81 yaşında emekli Mehmet Han sahip çıktı.

Sahipleri tarafından terk edilen ve günden güne  yavrulayıp üreyen sokak hayvanları Askeri Hastane Şehitliği önünü terk etmiyor.

Burada aç susuz kalan hayvanları gören Emekli  Mehmet Han, Şehitliğin karşısında Bademlik Bağlığı’ndaki  evlerinden  gelerek her sabah  başıboş köpeklerin yiyeceklerini sağlamaya karar vermiş. Günden güne sayıları artan sokak hayvanları için fırınlardan iki günde bir elli ekmek satın alan Han  eşi  Nermin ile evi ile  şehitlik arasında  geçiş yolu olmayan çamurlu  dereyi yağmur çamur demeden geçerek hayvanlara yiyeceklerini, ulaştırıyor.

Hayvanların her gün kendilerini dört gözle beklediğini belirten  Han,”Kırda aç susuz kalıp yiyecek bekleyen hayvanlara nafaka  sağlamak beni ve eşimi çok mutlu ediyor.

Bizler hayatını son baharını yaşayan yaşlı insanlar olarak sokak hayvanlarına yaptığımız bu hizmetten,mutlu ve huzurlu oluyoruz.

Hayvanların böyle kutsal bir yerin çevresinde birikmesi  buradan ayrılmamaları  çok ilginç.

Yaz kış,soğuk sıcak  demeden  buradan ayrılmıyorlar.Sığınacak bir yerleri de yok.  Belediye denetimi de olmadığı için burada yavrularını doğurup günden güne sayıları  çoğalıyor.Buradaki hayvanların belediye  kontrolüne alınması yararlı olur.Çok sağlıksız ortamda başıboş yaşıyorlar.

Bazı kişiler buradaki sokak hayvanlarını görerek evlerinde beslediği köpekleri buraya bırakıyor. Biz bugün hayvanların yiyeceklerini, kendi imkanlarımızla sağlıyoruz.Sayılar çoğaldığında beslemede  çok zorlanacağız.

Sokak hayvanlarına sevgisi olanların bu konuya el atmalarını bu soruna çare bulmalarını bekliyoruz. Bu arada şehitlik gibi kutsal bir yerin korumasız olması beni huzursuz ediyor.

-----------------

ÇEŞMENİN SUYU KESİLMİŞ

Şehitlik anıtının yanında suyu  çok  güzel olan bir çeşme yapılmıştı.Burayı ziyarete gelenler bu sudan içiyor ve kutsal kabul edip yanlarına alıyorlardı.İsteyen bu su ile  abdest alıp namaz kılıyordu.

Şimdi, birileri bu çeşmenin suyunu kesmiş.Her tarihi anıtın yanında bir çeşmesi vardır.

Buraya da  o amaçla  güzel  dürt yanında kurnası olan bir çeşme yapılmıştı.

Kısa süre öncesine kadar suyu akan bu çeşmenin suyu  neden kesik? Akan suyun nereye gittiği belli değil.

Yetkililerden bu soruna el atmalarını bu tarihi,kutsal anıta ve çercesine sahip çıkmalarını rica ediyorum.

Buraya başka illerden şehitliği ziyaret için  insanlar da geliyor.Buradaki  durumu görmeleri Edirne için kötü imaj yaratabilir. Biz  yaşı ilerlemiş  emekli vatandaşlar  olarak bu mübarek Ramazan  gününde devlet ve mahalli yöneticilerimizin dikkatine sunmak istedim.”   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.