Günümüzde yaşamını en zor koşullarda devam ettiren halk kesimİ emeklilerimiz oluyor.Yıllarca çalışıp vergi ödeyen,emekliler hayatını son yıllarını huzur içinde geçirme hakkı kazanan on milyona yakın emeklimiz var.Bunlar  sesleri yeterince duyurulmuyor. Aldıkları maaşı ile  günlük  ihtiyacını karşılamaya yeterli olmayan emekli  gelirleri bir biri ardına gelen  yeni zamlarla eriyip gitti.

-----------------

YAŞLILIK DÖNEMİ SAĞLIK SORUNLARININ ARTTIĞI DÖNEMDİR 

Yaşlılık dönemi,insanların sağlık sorunlarının arttığı,emeklilerin evleri ile hastaneler arasında gidip geldiği bir dönemde emekliler yaşamlarını nasıl sürdürebilsin?

Hesap kitap ortada .Devletin resmi kurumları da  yaşanılan pahalılığı   gösteriyor.Bu  koşullarda  emekliler torunlarına harçlık vereceği rahat yaşayacağı  bir yana yakınlarından  yardım ,istemek zorunda kalmaları   ülkemiz için ne acı bir durum.

Bakıyoruz emeklilere karşı bu uygulamayı halka duyurmak amacıyla meydana çıkıp yasal koşullar içinde seslerini duyurmak isteyen sendikalar var.

DİSK tarafından yapılan toplantıdaki katılıma bakıldığında emeklilerin sıkıntısını yeterince duyuracak düzeyde değil,katılım çok az sayıda.

Emeklilerin seslerini duyurmakla yükümlü olanların bu  eylemde olmadıklarını ilgi duyadıklarını görüyoruz.

Bu emeklilerin durumlarından memnun olduklarının göstergesi değil midir? Günümüzde “armut piş ağzıma düş” anlayışı geçerli değildir. Hakları almak için mücadele etmek  hakkı savunmak  gerekiyor.Haklarını alanlar ancak  böyle alabiliyor.Çaba harcamadan hak elde edeceklerini sananlar aldanıyor.

Çarşı pazara çıktığında pahalılıktan,zamlardan  yakınıp  bunun nedenleri için kafa yorup gereğini yapmayanlar için her zaman olduğu gibi zamlar kaçınılmaz olur.

Hiç bir hak lütuf olarak verilmez .Bir çaba sonucu elde edilir.Özellikle dar gelirlilerin  temsilcileri Parlamentoda yer almıyorsa hak aramaları daha da zora girer.Bugüne kadar hep böyle oldu ve olmaya devam edecektir.Hiç bir kesim kendisini, doğrudan ilgilendirmeyen kesimlerin haklarını yeterince savunamaz.Parlamentoda emeklilerin ve dar gelirlilerin seslerini duyurup haklarını kazanmada yeterli olmamasının sebebi emeklileri hak aramada toplu hareket etmemsinden,bunu başkalarının emrine  bırakmalarından kaynaklanıyor.

Böyle cılız  az sayıda  yapılan  tepkilerle emeklilerin haklarını elde etmeleri çok zor.Emeklilerin sırtından politika yapanlar hakların aranmasında  gerekli çabayı göstermediğini görüyoruz.Emeklilerin bu koşullarda  hakların kazanımının emanet  yetkililerce savunulamayacağı gerçeğini kabullenmeli.Hakların ancak kendilerinin gerçek temsilcilerince sağlanacağını kabul edip  siyasi kararlarını ona göre belirlemeli.Yoksa iş işten geçtikten sonra ağlayıp sızlanmak  emeklileri sefaletten kurtarmaz.Bugüne kadar olduğu gibi ekonomide dara düşüldüğünde bunun sorumlusu dar gelirliler ve halk olduğu anlayışı sonsuza kadar devam eder.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.