Bugün ülkemizde  varlığımızın en büyük güvencesi olan huzur ve mutluluk içinde yaşamamızı sağlayan Cumhuriyetimizin  99.  yıldönümü.

Aradan  bir asır  sınırında  zaman  geçti.

Cumhuriyet ve onu bizlere bağışlayanların sevgisi hiç azalmadı, artarak devam ediyor.

Cumhuriyet dışı yaşam özleyenler olsa da amaçlarına ulaşamıyor.Halkın  Cumhuriyet idaresinde huzurlu  ve  mutlu olması   bu idare  karşıtı  olanların  emellerini engelliyor.

Cumhuriyetin 99. yıldönümünde yine meydanlarda Cumhuriyete bağlılık, sadakat çağrıları   duyurulacak  ve bizlere bu günleri sağlayan Atatürk ve dava arkadaşlarını özlemle anacak .

Bir liderin bir asır zaman geçmesine rağmen hala aynı sevgi ile anılması çok anlamlı.

Bakıyoruz başka ülkelerde bir zamanlar halkın sevgisini kazanan, el üstünde tutulan liderler  bugün unutuldu yok oldu  gitti.

Bazılarını heykelleri kırıldı.İsimleri  tarih kitaplarından çıkarıldı , ülke düşmanı ilen edilenler var.

Bize bu mutlu günleri ve cumhuriyeti sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere  tüm   fedakar insanların sevgisi ise artarak devam ediyor.Gençlerimiz onların yolunda ve sevgisi ile yetişiyor.

Bu sevginin ilelebet devamı için ant içiliyor. İşte böyle kutlu ve mutlu günün yıldönümünde  gençlerimizin ,tüm halkımızın  Cumhuriyete bağlılığını görmek en büyük güvencemiz.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin 99.. Yılında  bu sevginin  sonsuza dek  devamını diliyorum….

------------------

FIKRA

YAVAŞ GİDİN

Ekspres treni yola çıkmış ,kondüktör bilet kontrolüne başlamıştı.Bir yolcunun uzattığı bilete  baktı bilet posta treni için alınmıştı.”Beyefendi” dedi.”Elinizdeki bilet posta treni için geçerlidir.Bu ekspres treni çok daha  hızlı gider. Bu nedenle aradaki farkı ödemeniz gerekiyor.”

Karadenizli  olduğu anlaşılan yolcu umursamaz bir şekilde  kondüktöre bakar ve cevap verir:

“Pen fark mark  ödemiyorum.siz daha yavaş gidin peum acelem yok” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.