30 Ağustos Zafer Bayramı bu ülkede huzur ve mutluluk içinde yaşayan herkesin coşku ile kutlayacağı,bize bu imkanı sağlayan kurtuluş önderlerini saygı ile anacağı bir gündür. İçinde bulunduğumuz, Ağustos ayında sıcaktan bunaldığımız günlerinde Atatürk ve kurtuluş önderleri, şanlı ordumuz ülkenin dört bir yanını işgal eden emperyalist uşaklarına son darbeyi vurmuştu.26 Ağustos’ta Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde başlayan Türk Ordusunun düşmanı bir daha gelmemek üzere ülkeden uzaklaştırma savaşı gerçekleşti. Türk Askeri önünde bozguna uğrayan düşmanın 30 Ağustosta denize dökülmesi,bazılarının kurtuluşa kaçmakta bulması başkomutanları Trikopis dahil birçoğunun esir düşmesi ile son bulmuştu.

Bu zafer bugün içinde huzur ve mutlu ile yaşadığımız ülkemizin tüm dünyaya tanıtıldığı bir zafer oldu. Atatürk’ün bu zafere ulaşmak mücadelesi süresinde yurt içi ve yurt dışından gelen düşmanları ile nasıl mücadele ettiğini gösteren belgeleri,konuşmaları her türk evladının akıldan çıkarmaması gerekir. O zor günlere ait bilgi ve belgelerin okunması ve okullarımızda bu bilgilerin ders olarak verilmesi gerekir.

Cumhuriyetimizin temelini oluşturan, bağımsızlığımızın çimentosu konumunda olan Kurtuluş Savaşı günlerinin bazı çevrelerce yok sayılmak istenmesi bu ülkenin birlik ve beraberliğine verilen en büyük kötülük olur. Ne kadar karalanmak istense de ülkenin birlik ve beraberliğini savunan halkımız bu karalama girişimlerine izin vermeyecektir. Kurtuluşumuzun odağını oluşturan 30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl coşku ile kutlanmalı. Bu mutlu günü yok saymak isteyen ve başka amaçlara alet etmek isteyenler başarılı olamayacaktır.

Bu duygularla tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularla kutlarım. Bu mutlu güne halkımız da evlerine ve işyerlerine bayrak asarak destek vermelidir.

------------------

ACI FAKAT GERÇEK

30 Ağustos size neyi hatırlatıyor ?”diye halkımız arasında farklı yaş grupları arasında insanlarımıza soru yönelttim. Ne yazık ki, soru yönelttiğim otuzu aşkın vatandaşımız arasında ancak beş vatandaşımız bu günün zafer bayramı olduğunu söyledi...

-------------------

ÖZLÜ SÖZ

Zafer “ zafer benimdir” diyebilendir. Başarı ise “başaracağım “diye başlayarak sonunda “ Başardım”diyebilenindir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.