Ülkemiz için en önemli ihtiyacın barış ve dostluk olduğu  her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.

Basına yansıyan haberlere  bakıyorsunuz ,insanların içini karartan haberler,aile cinayetleri,sokak kavgaları.Hiç yüzüğünden yan baktı diye insanlarımız birbirinin kanına giriyor. Siyasi partilerin durumu ise bir başka uyumsuzluk merkezi.Ardı  arkası  kesilmeyen birbirini karalamalar, ithamlar,kavgalar,halk arasında kutuplaşmaya neden olacak konuşmalar.Sanki birbiri ile ortak yanları hiç  yok.Görüşler siyah ile beyaz gibi iki kutup arasına sıkışmış durumda.Ya bendensin ya da karşımdasın.Bu anlayışla  ortak görüşlere kapıyı kapatarak nasıl dostluk ortamı yaratılabilir.

En acı olan siyasilerin bu kutuplaştırıcı sözleri halkın arasında da yaygınlaşma eğilimi var. Acı olan bu Yıllardır birebiri ile dost geçinenler  siyasilerin sözlerine kanarak  hasım haline gelebilir.

Ülkemiz, halkını asırlardır birlik beraberlik içinde tutan,  aralarındaki sarsılmaz kardeşlik ve dostluklarıdır.Türk halkı bağımsızlığını, varlığını bu güçlü sarsılmaz duygusu ile devam ettirmiştir.

Ne yazık ki siyasilerin  birbirine dost olmayan   tavırları toplum arasında birlik,beraberliği   zedeliyor.İster İstemez siyasilerin bu tavrından o görüşü savunanlar arsında da yaygınlaşıyor.”Büyüklerimiz,önderlerimiz  bu görüşü savunuyorsa,

 Demek ki doğrusu budur” anlayışı ile halkın bazı kesimi de  politikacıların   husumet kervanına katılıyor.

Bakıyorsunuz,  toplumda,arkadaş grupları arasında  başlayan tartışmalar  gelişerek  kavgaya  birbirlerini yaralamaya hatta öldürmeye kadar  varıyor.

Bir toplum için en korkulacak gelişme halk arasına nifak sokulması husumetin artmasıdır.Geçmiş dönemlerde bu kutuplaşmanın acılarını yaşadık. Halkımız bu konuda büyük acılar çekti.

Sonunda bu husumetin bazı çevrelerce halkı bölmek için yaratıldığı anlaşıldı.

Tekrar  o acı günler yaşanmamalı.Ekonomik ve diğer sorunlara çare bulunur.Yalnız halk arasında kutuplaşma,husumetin yaratılmasının telafisi çok zor oluyor.

Halkımız her zaman olduğu gibi sağduyusu hoşgörüsü ile  siyasilerin ve onları destekleyen çevrelerin oyununa gelmeyecek.

Tüm tahriklere rağmen arasındaki dostluğu devam ettirecektir.

Böylece halk arasındaki bölünmüşlükten,kutuplaşmadan medet umanlar emellerine kavuşamayacaklardır.

Siyasilerimiz halk arasındaki dostluğun  kendi yaşamları rahat çalışmaları  için en uygun ortam olduğunu,yaratılmak istenen kaosun  kendileri için de tehlike olduğunu akıldan çıkarmamalı.

----------------

FIKRA

YÜZME BİLMİYORMUŞ

Temel vefat etmiş öteki dünyadaki görevliler yanına gelerek,”Ölenlerin listesinde senin adın yok.”

Sen yanlışlıkla ölmüşsün.Bu durumda seni tekrar dünyaya göndereceğiz.Ama insan olarak değil ,sen ne olarak gitmek istersin.”

Temel:

“Paluk olarak” demiş.

Bunu der demez kendini denizde bulmuş.Aradan beş dakika geçmeden Temel tekrar öbür dünyayı boylamış.

Görevli sormuş:

“Ne oldu biz seni dünyaya yeni gönderdik.neden geri geldin.?”

 Temel üzgün üzgün cevap vermiş:

“Yüzme bilmeyudum denizde boğuldum ”demiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.