Tarihi,çağdaş bir Avrupa   kenti olan Edirne’mizin bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyoruz. Uzun zaman düşman işgalinde kalan 4 kez istilaya uğrayan Edirne bugün bir daha aynı acı günleri bir daha yaşamamak üzere düşman işgalinden kurtuldu.

Çekilen çilelerin ardından kurtuluş gününde Edirne halkı kentimizin  kurtuluşu için  gelen Türk askerlerini  seviç gözyaşları ile karşıladı bağrına bastı.

Kentinizin düşman işgalinden buyana 25 Kasımda yapılan  Edirne’nin kurtuluş günleri her zaman büyük coşku içinde kutlanır, o gün halk kurtuluşun yapılacağı  tören alanı doldurur. İşgalin acısı çekmiş, malı mülkü yağma edilmiş Edirne halkı işgal günlerinden kurtulmanın coşkusunu mutluluğunu yaşar.

Bizlere bu güzel yurdu kazandıran Kurtuluş Önderlerine şükran borcumuz olduğunu hiçbir zaman  unutmayalım

Ülkemizde  ne yazık ki,  son yıllarda diğer ulusal bayramlarımız gibi Edirne’nin kurtuluş günleri de  eski canlılığı  coşkusu ,halkın katılımı ile kutlanamıyor.

Öyle olmasına rağmen, bu mutlu günün yıldönümünün coşkusu  sevgisi Edirne  halkının kalbinde yer etmiştir.

Uzun yıllar düşman işgali altında inleyen ,aç susuz kalan yakınlarını şehit veren,ağaç kabuklarını yemek orunda kalan halkımızın kurtuluş coşkusunu artarak devam ettirdi

Serhat kenti Edirne Osmanlı döneminde çok  önemli bir şehirdi. İmparatorluğa 92 yıl başkentlik yapan Edirne, Osmanlı Devletinin son yıllarlında, Balkanlarda toprak kaybetmesinden sonra  iyice ihmal edildi.Eski  değerini,önemini kaybetti.

93 Harbi de denilen Osmanlı Rus savaşında Rusların işgalcine uğrayan Edirne,daha sonra Balkan Savaşında Bulgarların ardından Yunanlıların işgali altında kaldı.

 Bu dönemlerde istilaya uğrayan Edirne’de halkı çok kıyıma uğradı çile çekti .Balkan savaşında  atalarımız  aç susuz kaldı.

Bulgarlar Edirnelileri  Sarayiçi’ne kapattı. Burada atalarımız uzun süre  mahsur kaldılar, ağaç kabuklarını yiyerek yaşam savaşı verdi,   burada birçoğu öldü, halkın malları yağma edildi.

Bizler düşmanların bu zulmünün acı hatıralarını ninelerimizden dedelerimizden dinledik.

 Bizler o günlerin  acı hatıraların acısına yaşayarak  bu günlere  geldik.

Onun için Edirne halkı kurtuluş günlerini her yıl coşku ile kutlar. Görkemli şekilde kutlanan  bayram günlerinde hava koşulları ne kadar bozuk olsa da halkımız bayram alanını doldurup sonuna kadar geçit törenini ilgi ile izler.

  Burada yapılan konuşmalarda kurtuluşun önemi bir kez daha vurgulanır anılar tazelenirdi. Edirne’mizin 101. Kurtuluşa  tüm halkımıza  kutlu olsun.

---------------

MARKETLERDEKİ 99’LU FİYATLARDAN  BIKTIK

İnsanlarla  adeta  alay edercesine marketlerdeki fiyat etiketlerine  yüzden bir eksik 99 rakamları konuyor.

Fiyatlarda indirim olarak kullanılan bu rakamlara aldanan halkımız bunun bir aldatmaca olduğunun farkında değil. Bu  şimdi yeni moda oldu.Bu arada geri kalan bir kuruşu alıcıya iade eden yok.

Bu bir kuruşlar birikip bir meblağ oluşturuyor.Halkın gözünü boyamak  aptal yerine konulması  görüntüsü verebilecek  bu   99 rakam oyununa son verilmeli.

       

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.