27 Dönemde CHP’den Edirne’den milletvekili adayı olan,sosyal faaliyetleri ve sendikal  etkinlikleri  ile dikkati çeken  emekli öğretmen Engin Çoğal  2016 yılında  depreme dayanaksız olduğu gerekçesi ile yıkılan öğretmen evi yerine yeni bir öğretmenevi, yapılmaması konusunu gündeme getirdi.

Engin Çoğal  konuyu şöyle değerlendirdi “ Aydın Üniversitesince verilen raporla depreme dayanıklı  olmadığı gerekçe gösterilip  öğretmenevi yıkım gerçekleştirildi.

Bu  sosyal tesisimiz  zamanın öğretmenlerinin de katkısı ile yapıldı,onların büyük katkısı oldu. Öğretmenevinin yıkılmasının ardında zamanın  mille eğitim müdürü yıkılan öğretmen evinin yerine daha modern ve dayanıklı bir öğretmenevi yapılacağı sözü verdi.

Öğretmenevlerinde birçok sosyal hizmetler de gerçekleşiyordu.lokantası,oteli, toplantı salonu , kahvehane kuaför salonu ile Edirne öğretmenevi komple hizmet veren modern  bir tesisti.Yıkılması sonrasında yıkımın binanın dayanıksız olmasından çok, bazı kişilerin telkinin,onayının  yıkımda  etkisi olduğu  söylendi.

Bugün Edirne’de Öğretmenevi yok. İlçelerden Keşan ve Uzunköprü’de ise öğretmenevi bulunuyor.

En çok eğitimcinin bulunduğu il merkezimizde öğretmenlerin  bu haktan mahrum olması  üzüntü verici bir durum.

Öğretmenevinin yapılması konusunun bugüne kadar defalarca gündeme gelmesine karşın , bu uyarının dikkate alınmamasının sebebi nedir? 

Aradan 6 yıl geçmiş.bu sorun gündemde ne zaman çözüleceği de belirsiz.

Bunun, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer yetkililerce bu ihmalin sebebinin   kamuoyuna açıklanması gerekir.

--------

ÖĞRETMENEVLERİ EVİMİZ GİBİDİR

Öğretmenevinde il dışından gelen  meslektaşlarımıza barınma imkanı sağlanıyordu. Edirne’de bugün bu sorun başka bir tesiste karşılanmak isteniyor,bu doğru mu?

Öğretmenevlerine gelen arkadaşlarımız kendilerini evlerinde  gibi hissediyor,bu arada arkadaşları ile sohbet edip eski anılarını tazeleme imkanı oluyordu.

Tesisimizin konaklama yeri yemekhanesi, toplantı salonu, sosyal tesisler de vardı.   Başka illere gittiğinizde  konaklamada ilk akla gelen öğretmenevleri oluyor.

Öğretmenevleri ,her zaman ekonomik, temiz kentlerin merkez yerlerinde bulunuyor. Meslektaşlarımız buralarda kendilerini rahat ve huzurlu hissederler.

Kentimizin öğretmenevinin yıkılması ile bu hizmetlerden mahrum kaldı. Edirne’ye bu yakışıyor mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.