Son seçimlerden sonra bakıyoruz muhalefet partilerinde ,özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP’de bir karamsarlık havası hakim.

Seçimlerde en olumsuz koşullarda kazanılan %48  oyu  başarısız ve yok sayıyorlar. Aslında bu azımsanmayacak bir başarı olarak görülmelidir.

Rahmetli Çetin Altan böyle karamsar zor zamanlarda sık sık kullandığı “enseyi karartmayın” sözleri ile böyle güç durumlarda hayıflanmanın, kötümserliğe kapılmanın   yersiz olduğunu bu sözleriyle  ifade ediyordu.

CHP örgütlerinin de bu şartlarda enselerini karartmalarına gerek yok.

İç çekişme içine gireceklerine ,yaptıkları hataları gözden geçirmeleri daha başarılı olmanın yollarını aramaları gerekir.

Mahalli seçimlere şunun şurasında 9 ay kaldı.Bu süreyi çok iyi değerlendirmeleri gerekir.Yoksa onu bunu suçlayarak günah keçisi aramak çözüm değildir.

----------------------------

BU PARTİ NE BADİRELERDEN GEÇTİ

Ülkemizde bugüne kadar kurulan ,uzun  dönem iktidar olan siyasi  partiler birer birer kapandı.CHP ise kendisi aleyhinde tezgahlanan her türlü komplolara rağmen bir asırdır varlığını sürdürüyor.

Bu CHP’nin  ne kadar köklü olduğunu göstermez mi?

Bundan habersiz olan çakma sosyal demokratlar bu yenilginin her şeyin sonu gibi kabul ediyorlar.

Şöyle bir düşünmeleri gerekir. Her zaman  ülkemizde demokrasiyi yaşatmak için,savunduğu ilkeler ışığında Ana Muhalefet Partisi, yeterli olmasa da üzerine düşen görevi yapma gayreti içinde oldu.

Bu ülkenin birliğini,beraberliğini  savunan hiç kimse bunu inkar edemez.Onun için CHP’liler  kafalarındaki karamsarlığı ,”ense karartmayı”  bir yana bırakıp büyük bölümüne sahip oldukları büyük kent belediyelerini nasıl kazanacağı hesabını yapmalı.

Unutmasınlar ki ,iktidar partisi genel seçimlerdeki başarısının ardından belediyeleri de kazanmak için ne gerekiyorsa yapacak.

Muhalefet partileri yine bundan önceki mahalli, seçimde olduğu gibi   bir kez daha  birlikte olmanın yollarını aramalı.

Çünkü, buradan da  gelecek bir mağlubiyet onların da sonu olabilir.

-----------------

DELEGE SEÇİMLERİNE ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Bir siyasi  partiyi ayakta tutan  taban örgütleridir.CHP’de bu yapının son yıllarda dejenere olduğu  partililer tarafından da biliniyor.

Tepe örgütlerinde olduğu gibi il ve ilçe örgütlerindeki parti üyeleri ve delegeler bu partiye bağlı kimselerden oluşmalı.

Onun bunu adamı olarak partiye üye ve delege olanlarla CHP’nin başarı kazanamayacağı ortada.

Bu kez  örgüt seçimleri özenle yapılmalı.Buralarda da eski durum,yapı  devam ederse, bir defa daha yenilgi kaçınılmaz olur.

Onun için parti üyeleri ve delege olacaklar konusu bu partiye hiçbir beklentisi olmadan bağlı olanlar  tarafından iyice incelenmeli.

Partide şişirme aday ve delege listelerinin oluşmasına izin verilmemeli….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.