Bu sözünü ettiğim sergi 8-11 mart günlerinde Erasta Salonlarında geniş kapsamlı olarak açılmış ve yürürlükte kalmıştı. Nazmi Metin Başkanlardan biriydi. Bir süre önce görüşmüş ve beni e deki davet etmişti. Ben de son iki kitabından alarak katılmıştım. Verdikleri belgeyi özenle saklıyorum. Önceki görüşmemizde kendi kitaplarımızdan birbirimize armağan etmiştik. İlk kitanı bir süre önce elimden geldiğince bir süre önce tanışmaya çalışmış ve gazetemizde Yayınlamıştım.

Bu gün de ikinci kitabını tanıtmaya çalışacağım. İşte kitap:

2. AY IŞIĞI TANIKTIR ama (Türk Edebiyatı/öykü)

Ceren Yayıncılık-158 sayfa ( NAZMİ METİN ‘den Necdet Hocama—3.2 .2024-) diye imzalamış… Çok teşekkürler. Ancak N.Metin başka hünerleri de var: Ressamlık,Gazetecilik, yazarlk ve şairlik. 10 kadar kitabı olduğunu söylemişti.

Önce kendisinin tanıtımına bakalım. Bakalım neler diyor;

“Bu satırları yazarken 46 yaşındayım, ve hala, ve halâ gerçeğine sevdalı hayallerimin seven yüreği, düşünen beyni ve de fikrimin bilinçli savunucusuyum.

Hayatım biraz renk,

Biraz şiir,

Biraz yazı…

İlle de, sevgiyi inadına yaşamaktan, yaşatmaktan ibaret.”

Böyle söyleyerek beni hem düşündürdü hem duygulandırdı. Severek ve isteyerek çok kısa bir zaman dilimi içinde okuyuverdim.

Bir de yazılarından bazılarının hiç olmazsa adını aktarayım.

*Saz ormanında,

*Kaz Davası”

*Treni beklerken

 “Köyün delikanlı güzeli

*İlkmkez adını söylediler

*Kocakarının Başı…

Bir de arka kapağına göz atalım, şunları dillendirmiş:

 “Çocukluğum ve gençlik yıllarım, ülkemin gençlik yıllarım, ülkemin gençliğini, kanayan günleriyle, ağır kuşatmalar altında geçtiğinden olsa gerek, bu özlemim hep yanıtsız kaldı.”

Ne günler geçti , ne günler yaşadık. Yazsan “Ciltlere sığmayan bir kitab olur. Diye özetlemiş olmalıyım o anılarda kalan yılları…Bu kitabına hiç şiir konmamış, Kendisne başarılarının sürekli olmasını dilerim:sayılarla, sevgilerle.

Ben yine de kendi şiirlerimde (Gençliğimde yazdığım) yazımı sonlandırayım:

YANARIM

Tükenmeden yanarım,

Kül kalır,duman kalır,

Gemiler geçer gider

Su kalır , liman kalır.

Her fırtına sonrası,öz kalır özlem kalır,

Yıkılan dünyalardan, His kalır elem kalır

Kıyamet kopsa bir gün

Havva’la Adem kalır.

İnsanlık var oldukça

Aşk kalır, sevgi kalır

Necdet TEZCAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.