Erdin BİRCAN’ı kaybettik.

4 aydan bu yana yaşam mücadelesi veren Erdin BİRCAN, ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybetti.

Erdin BİRCAN 59 yaşında idi. 2 dönemdir CHP’ den Edirne Milletvekiliydi.

Erdin BİRCAN’ı gerçek bir CHP’li olarak tanıdık.

Erdin BİRCAN CHP’nin 6 okunda ifadesini bulan ilkelerine yürekten inanmış bir Atatürkçü idi.

Erdin BİRCAN’ı siyaset öncesinden tanıyanlar; onun CHP’den siyaset yapmak uğruna büyük fedakarlıklar da bulunduğunu söylediler.

Erdin BİRCAN’nın cenazesi için dün Selimiye Camii’nde büyük bir kalabalık toplanmıştı. Erdin BİRCAN’nın cenazesine CHP Genel başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ile birlikte Ankara’dan ve Trakya’nın dört bir yanından siyasetçiler katıldılar.

Başta Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN olmak üzere; parti farkı gözetmeksin çok sayıda Edirneli hemşerilerimiz de Erdin BİRCAN’nın cenaze törenine  katıldılar.

Erdin BİRCAN’ın cenazesine yurdumuzun her yandan çelenkler de gönderilmişti. Gönderilen çelenkler ile Selimiye Camii’nin avlusu adeta bir çiçek tarlasına dönüşmüştü.

Milletvekilimiz Erdin BİRCAN’ın cenaze namazının Selimiye Camii’nde kılınması, çok yerinde bir karar olmuştur.

Bilindiği gibi; Edirne’de cenaze namazları Tarihi Eski Cami’de kılınmaktadır. Oysa böylesine yoğun kalabalıklı bir cenaze için Eski Camii yetersiz kalacaktı.

Dün gördük ki; böylesi cenazeler için Selimiye Camii çok daha uygundur. Çünkü özellikle kış günlerinin soğuk havaları için Selimiye Camii’nin korunaklı avlusu, böylesi günler için çok daha uygundur. Dış etkenlere karşı gayet korunaklı olan bu avluda insanlar, cenazeye karşı görevlerini çok daha uygun bir ortamda yerine getirebilmektedirler.

Her ne kadar Selimiye Camii’nde musalla taşı olmasa da; katılım yoğunluğu olabilecek cenazelerin bundan böyle Selimiye Camii’nden kaldırılmaları uygun olacaktır.

Bilmiyorum, bu konu da bir izin sorunu var mıdır?

Aramızdan ayrılan CHP Edirne Milletvekili hemşerimiz Erdin BİRCAN’a yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli aile bireylerine de sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.