Edirne'nin en eski yerleşim alanı olan  Abdurrahman Mahallesi, Ayşekadın, Bostanpazarı, Kaleiçi, Uzunkaldırım ve çevresindeki eski binalar sahipleri tarafından  terk edildiği için uzun süreden bu yana harabe, çöplük  halinde bulunuyordu.
Daha önceki yıllarda buralarda ikamet eden vatandaşlar evlerini terk ederek kentin yeni semtlerindeki modern konutlarda yaşamlarını sürdürüyor.
Edirne Belediyesi eski binaların bulunduğu alanlar için yasaları dikkate alarak, konut yapma kolaylığı sağladı. 
Eski yapılaşmanın gündemde olduğu yolların  yeni yapılaşma için  yeterli  olmadığı   eski ahşap  binaların  arsasının birkaçının bir araya gelmesi müteahhitlerin inşaat yapması için cazip hale  getirildi.
Bu imkana  kavuşan  müteahhitler kentin oldukça dar sokakları  bulunan  eski yerleşim alanlarında inşaatlara hız verdi.
İnşaatların bitmesi halinde buralarda tek katlı binalar çok katlı olacak.
Böylece bu binalarda  ikamet edecek insan sayısı katlanarak artacak.
Bu alanda yapılan inşaatlara bakıldığında bina çevresindeki sosyal alanların, yolların, park ve yeşil alanların yeterli olmadığı,   buralarda inşaat yapanların buna özen göstermedikleri şeklinde yakınmalar var.
Bu binaların yapıldığı yerlerde bırakın yeşil alanı, sokaklardan iki aracın geçebileceği konumda olmadığı  dikkat çekiyor.
Eğer bu şekilde inşaat yapımı  devam ederse,  binlerce kişinin yaşayacağı bu semtler halkın  nefes alamayacağı Edirne'ye yakışmayacak duruma  gelir.
Bu semtlerde insanların   araçları için park alanları da dikkate alındığında bu semtlerdeki inşaat yenileşmesinin  kente  yarar değil zarar getirebileceği  kuşkusuz.
Buralarda sosyal donatılar insanların rahat yaşayacağı binalar  yeterli değil.
Belediye yetkilileri bu semtlerde denetim yaptıklarında bu eksiklikleri kendi gözleri ile görebilecektir.
Bir turizm kenti olma iddiasında olan Edirne'de inşaatçıların kolay kazancı  için şehrin modern görüntüsünü bozacak, insanların yaşamlarını zora sokacak  inşaatlara izin verilmemeli.
Edirne sokakları geçilmez duruma gelmemeli. Bu yakınmalar o semtlerde ikamet eden, oralardaki çarpık yapılaşmayı gören vatandaşlarımız  tarafından dile getirilmiştir.
------------------------------------------------------------------------------
FIKRA
CUMA NAMAZI
 Nasreddin Hoca  eşeğine binmiş yolda gidiyormuş.
 Kendisine sormuşlar:
-“ Hayrola hoca nereye böyle”
-“ Cuma namazına gidiyorum “
-” Nasıl olur bugün günlerden Salı”
Hoca altındaki eşeği göstererek:
-“Böyle bir eşeğin olursa  ancak Salı'dan yola çıkıp Cuma namazına yetişebilirsin” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.