Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle eski Devlet Hastanesi ve Sigorta Hastanesi atıl durumda kaldı. Şehir merkezindeki bu sağlık kurumlarından Sigorta Hastanesi daha sonra yıkıldı,şu anda yeri boş .Hastane yerine ne yapılacağı belli değil. Devlet Hastanesi ise bugün sınırlı sayıda sağlık hizmet veriliyor. Ülkede ve bölgemizde hastalıkların yoğun olduğu bir dönemde eski hastanelerimizden daha çok yararlanma imkanı bulunamaz mı?

Bu konuda halkın da yoğun talebi oldu.Bu hastanelerin hizmet verdiği yıllarda vatandaşlar sağlık kurumlarının şehir merkezinde olduğu için daha kolay ulaşma imkanı buluyorlardı.

Şimdi, ise bu hastanelerden Sigorta Hastanesi devre dışı kaldı.Devlet Hastanesi ise bakımsız kısıtlı sağlık hizmeti sunuyor Toplumun daha çok sağlık hizmetine ihtiyaç olduğu bir dönemde alt yapısı her türlü donanımı yeterli olan eski Devlet Hastanesi’nden daha fazla yararlanılamaz mı? Böylece halkın bir bölümü1.Murat Devlet Hastanesi’nden yararlanırken , bir bölümü de şehir merkezindeki Devlet hastanesine giderek yeni hastanedeki yoğunluk önlenmiş olurdu.Hastanelere ilgi bölgede nüfusun da artmasıyla gittikçe artıyor.Bölge hastanelerimizden ilçeler ve çevre illerden gelenler de yararlanıyor.İnsanlar için sağlığın,sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğu tartışılmaz.

------------------

EDİRNE’Yİ TANITICI ÜRÜNLERİN YAPIMINA AĞIRLIK VERELİM

Edirne’nin tarihi çarşılarında satılan, turistlerin ilgi gösterdiği hediyelik ürünlerin büyük bölümünün başka illerden sağlandığı biliniyor.

Bu tür hediyelik eşyaların Edirne’de yapılması mümkün olduğu halde esnaflar bu ürünleri başka illerden almak zorunda kalıyor.

Esnaflar için önemli bir gelir imkanı yaratacak olan bu tür Edirne’yi tanıtıcı hediyelik ürünlerin ilimizde yapılması konusunda yapılan çalışmalar yeterli olmuyor.

Halk Eğitim Merkezinin sahiplendiği, yapılmaya başladığı hediyelik eşyalara esnaflarımızın da sahip çıkması gerekir. Esnaflarımızın sahiplenmesi ile başka illerden sağlanan bu tür hediyelik eşyaların ilimizde daha iyi imkanlarla yapılması sağlanmış ve paramızın başka illere akışı önlenmiş olur.

Turistlerin ilgi gösterdiği ilimizin tanıtımı ile ilgili hediyelik eşyaların imalat yerlerinin yaygınlaşmasıyla turistlere sunulan hediyelik ürünlerin çeşitlerinin artması sağlanmış olur.

İlimizde hediyelik eşya çalışmalara destek verilmeli .

Edirne’de meyve sabunu ve birkaç yöresel yiyeceğin yapılmasıyla yetinilmemeli, türle çoğaltılmalı.

Ülkemizde turizmin ön planda olduğu bazı iller bu tür hediyelik eşya yaparak bölgelerinin tanıtımının yanında büyük gelir sağlıyorlar.

Biz Selimiye maketini ve diğer tarihi eserlerimizin hediyelik ürünlerini dahi başka illerden alarak Edirne’nin turizmden gelişmesini sağlayamayız.

Bu tür ürünler bir turizm kenti olan Edirne için çok önemli satış kalemlerini oluşturuyor.Bunları kendi bölgemizde rahatlıkla sağlayabiliriz.Hatta bu ürünleri başka illere de pazarlama imkanımız olabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.