Belediye seçimlerinin yapılmasından bu yana bir buçuk aya yakın zaman geçti.Belediye başkanı Filiz Gencan Akın bugüne kadar zamanını bazen partisi ile ilgili toplantılarda bazen ise  kutlama ziyaretlerinde geçirdi.Her yeni seçilen belediye başkanının yapması gereken bunlar.

Bundan sonra makamına geçip rahat çalışabileceği ,onun bunun adamı olmayan sadece işine odaklanan  kadrolarla göreve başlamalı.

Kendi partisine mensup birinden  görevi  devir alsa da başkanın işinin çok kalay olduğunu sanmam.Geçen dönemden kendisine aktarılan  bazı önemli  sorunların olduğu kuşkusuz .

Bunların başında  belediyenin ekonomik durumu, ödenmesi gereken borçlar olacaktır.CHP’li, belediyeler diğer partilerden aldıkları borçları liste halinde belediyenin önüne asıyor.

Edirne belediyesinin durumu nedir? Yarın bir başka parti görevlisi” Rakibiniz partilerin borçlarını teşhir ediyorsunuz, peki Edirne belediyesinde durum nedir?” diye sorsa  ne yanıt verilecek? Yeni göreve gelen belediye başkanımız  bu konuda belediyenin mali durumu  ve diğer hukuki ve sosyal konuları kendi partisinde bir başkandan görevi devralmış olsa da  tıpkı başka partilerden aldıkları belediyelerde olduğu gibi şeffaf bir şekilde inceleyip ona göre önlemini almalı.

CHP’nin yeni dönemde politikası da bu doğrultuda.Kazanılan belediye başkanları kendi  aklına göre icraat yapmayacak.Buna bazı kıstaslar, denetimler getiriliyor.

Bu alanda yapılan hataları iktidar partisi  güçlü medya organları, ile  kendilerine karşı koz olarak kullanabilir.

Bu da CHP’nin başarısına gölge düşürür.Hiç bir başkan çevresindekilerin gazına gelip zafer sarhoşluğuna kapılmamalı.Bazı belediyelerde  bu tür falsoların yapıldığı kamuoyuna yansıyor.

Dilerim yeni başkanımız  yoğurdu üfleyerek yeme misali  görevini kuralları içinde ve partinin belirlediği ilkeler  çerçevesinde yapar.Bu arada  kendisi ile görev yapacak personeli çok iyi seçmesi . Çalışmasına zarar verecek  kadroları değiştirme cesaretini gösterir.

Her  belediye başkanı kendisi ile uyum içinde çalışacak kadrolarla çalışır.Her ne kadar kendi partisinden belediyede görevli kadrolar olsa da bunların arasında görevini istismar edebilecekler olabilir.

Belediye başkanı daha önceleri belediye konusunda yapılan şikayetleri de dikkate alarak kadrosunu oluşturmalı.

Adama göre görev yerine işe göre  görev anlayışı ile çalışması onun rahat  görev yapmasını sağlar.

Bu arada kamuoyundan gelecek eleştiriler de dikkate alınmalı.Belediyenin bazı birimlerde kadrosunun çok fazla olduğu biliniyor.Bu belediyeye artı bir maliyet yüklüyor.Belediyenin piyasa denetimi konusunda yeterli olmadığı yolunda yakınmalar var.Alt yapıda görevli olanları da görevlerini daha özenle yapmaları  konusu dikkate alınmalı.

 Asfaltlama işleminin başlaması çok olumlu .Bunu diğer alanlarda da başlaması gerekir.Pazar yerleri ve diğer esnaflar sıkı denetlenmeli.

Fahiş fiyatla mal satanlara caydırıcı yaptırım uygulanmalı.Bir vatandaşın dediği gibi  bir simit satıcısının alıcıdan yüksek fiyat alması üzerine “Ben seni Bulgar vatandaşı sandım  onun için 10 lira yerine 20 lira aldım”  anlayışı,farklı fiyat  uygulaması her alanda son bulmalı.

Bugün kentimize akın eden turistler bizi aldatmamalı.Turistlere uygulanan farklı fiyat  nedeniyle komşu illere yönelenlerin olduğu yönünde duyumlar alıyoruz.

Bunun zararını daha önceki yıllarda gördük.Bunu faturası Edirne belediyesine çıkar.

Edirne en pahalı illerin başında geliyor.

Bu ve benzeri sorunları kentimizin yeni Şehrül Emini’ne hatırlatmak istedim.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.