Edirne merkezde uzun yıllar halka hizmet veren ulaşımı kolay olan eski Devlet Hastanesi ve SSK Hastanesinden  sağlık hizmetleri açısından şu anda atıl durumda ne olacağı belirsiz. SSK hastanesinin satıldığı yönünde söylentiler de oldu.Eski devlet hastanesi  ise çok bakımsız.Buraları toplumun ortak malı .Burası da yeri bağışlayanın  isteği doğrultusunda hastane dışı hizmetlerde kullanılamıyor.

Bu sağlık merkezlerimiz  yurdun diğer bölgelerindeki devlet hastaneleri gibi, çok  bakımsız durumda. Uzun sıradan  bu yana insanların başına bela olan   hastalıklar var. Acil sağlık  hizmeti  nedeniyle şehir merkezinde bulunan  bu sağlık kuruluşlarımızdan faaliyette olan  hastanenin bazı birimlerinin buraya aktarılması ile daha çok faydalanılamaz mı?

Bu konuda vatandaşların talebi var. “Ayağımızın altında olan,ulaşımı kolay  durumdaki bu hastanelerimizde1.Sultan Murat Devlet Hastanesinde devam eden hizmetlerin bazılarının buralara aktarılması ile hem  mevcut Devlet Hastanesinin yükü azalmış olur hem de  sağlıkta  daha iyi imkanlarla hizmet etmesi sağlanmış oludur.

Böylece kaderine terk edilen bu sağlık kurumlarımızdan daha çok yararlanma imkanı buluruz.

Bu aynı zamanda şehir içi trafiği de rahatlatmış olur.

Ulaşım araçlarıyla devlet hastanesine gidecekler yaya olarak bu hastanelere gelerek gerekli sağlık hizmeti alabilirler”.Bana iletilen vatandaşların talebi bu.Tabii takdir  yetkililerin…

----------------------

AYŞEKADIN SEMTİNDE YAPILAŞMAYA DİKKAT!

Eski  tek katlı yapıların bulunduğu Ayşekadın semtinde yeni çok katlı yapılaşma imkanı sağlandı.Bunda amaç bu semtlerin daha çağdaş ve modern hale gelmesi.

Yalnız yeni yapılarda  bundan sonra nüfusun artacağı dikkate alınıyor mu? Binalar arasındaki daracık yollarda  insanlarımız nasıl huzurlu yaşayacak.? Bazı sokaklardan bir araç dahi zor geçecek durumda.

Allah esirgesin bir yangın halinde  buralar  ne olacak.Çocuklar  için oyun alanı yok :Dar sokaklarda oynamak zorunda kalıyorlar.Yetkililer bir gün buralardaki yeni yerleşim alanlarını  gezip  durumu görmelerini isterim,görünce bana hak vereceklerdir.

-----------------

FIKRA

DÜŞÜNCE NERESİ VURDU

Bir adam yolda giderken,ayağı takılarak düşmüş.

Fena halde canı yandığı için kıvrandığı sırada bunu gören arkasındaki adam hemen onun yardımına koşmuş.

 Yere düşen adam kendini toparladıktan sonra nazik bir şekilde kendine yardım eden kişiye teşekkür etmiş.

“Sağ olun efendim,sizin bu iyiliğinize bana yaptığınız yardıma nasıl karşılık verebilirim.”

 Meğer yardıma koşan adam bir siyasi partinin milletvekili adayı olan bir siyasetçiymiş.

 Propaganda fırsatını kaçırmayıp mutlu bir şekilde gülümseyerek:

“Seçimde oyunuzu bizim partiye verirseniz ödeşmiş oluruz ”demiş.

Düşen adam buna tepki göstermiş:”

“Beyefendi benim bu halime bakıp sakın yanılma,ben yere düşünce  kıçımı yere vurdum,başımı değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.