Erken seçimin gündemde tutulmak istendiği günümüzde partiler  arasında olduğu gibi aynı partiler arasında  atışmalar da yoğunluk kazandı. Bunun son örneğini İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinde  yaşadık.İmamoğlu hedef tahtası oldu Bu nedenle  Siyasi parti mensupları farklı yaklaşım içine girdi.CHP’lileri  bir telaş aldı.

Bakıyoruz bugüne kadar hatırlanmayan sorunlarına çare bulunmayan pahalılık altında inim inim inleyen halkımızı  siyasilerin akınına uğradı   Biri gelip biri gidiyor. Gerçekleşmeyen ve gerçekleşmesi mümkün görünmeyen eski sistemdeki  çözüm yolları ile halk  bir defa daha kandırılmak isteniyor.

Kısaca her seçim öncesinde tekrarlana senaryolar  halkı kandıran  nutuklar bir kez daha tekrarlanmak isteniyor.

 Ne yazık ki siyasiler bu hayati önemi bulunan  seçimin diğerlerinden çok farklı olacağı anlayışında değil.

Yine  bundan önceki seçim taktiklerini kullanarak başarı umuyorlar..

 Siyasette yeniden koltuk sevdasında olanlar günümüz de yaşanılan ekonomik zorluklardan, buna  halkın dayanacak gücü kalmadığından,siyasete duyulan güvensizlikten haberleri yok

Bugün çıkıp halka” toplum arasında en güven duyulmayan kurum neresi? “Diye sorulmuş olsa   her halde siyasetçiler en başta yer alır. Şu anda  halk  yaşamını nasıl devam ettireyim  diye kıvranırken onun temsilcisi olan siyasiler  birbiri ile kavga etmekten hamasi nutuk çekmekten  başka bir şey yapmıyor.

Bakıyorsunuz birinin ak dediğine diğerinin kara demenin ötesinde yapılan bir görevleri  yok .Bazıları bugün söylediğinin kısa r süre sonra  aksini, söylüyor Onlara sormak gerek,.Sizlerin ülke sorunlarının çözümünde  bir ortak noktada mutabık kalacağınız bir konu yok mu?

 Bu kutuplaşma ve halkı da kendinize alet etme çabanızla neyi amaçlıyorsunuz.?  Teknoloji gelişti halkın  her konudan  haberi oluyor.Bugünkü zor ekonomik koşullarda eskiden olduğu gibi siyasi destek bekleyenler aldanabilir.’Beni  her şartlarda desteklemek zorunda olan seçmenlerim var” anlayışına kapılmasınlar.Köprülerin altından çok sular aktı.millet siyasilerin yalanlarından bıktı usandı.

Tepedekilerin kırıcı üsluplarını   örnek alan taşra siyasetçileri de genel merkezlerinin üsluplarını  kullanmaya, ,onların uyguladığı  yöntemleri izlemeye başladı.

  Bunlar  aslında ülkemizde günün birlik ve beraberlik içinde olup halkın hayati sorunlarını el ele verip çözme günü olduğunu unutmuş görünüyorlar.

Siyasilerin söylemlerinden de bunu anlıyoruz. Halkı sıkıntısına dile getirmek isteyen  bazı siyasilere  karşı tarafın  olumsuz cevabı  anlayışı ile ülke sorunları çözüme kavuşur mu?

-----------------------------

SİYASİLER HALKIN ARASINA GİRMELİ

Bugün uygulanan, halkın arasından uzakta,kapalı mekanlarda kendi yandaşlarına  mesaj veren TV kanallarından duyuru iler  halkın derdine çare bulunmaz   Özelikle hayat pahalılığı dar gelirlilerin belini büktüğü bir zamanda .Bu ve benzeri sorunlar ancak halkla yüz yüze gelerek meydanlara çıkıp sorunları birinci ağızdan dinlenmesi ile çözümlenir.

Halkı arasına girmek isteyen siyasetçilerin  provoke edilerek engellenmek istenmesi de bir çözüm değildir.

Er veya geç halktan oy isteyecek olan parlamenterlerimiz  kısa siyasi hesaplarını bir yana bırakıp  geçim sıkıntısında olan halkın sorunlarına eğilmeli.

Bölgelerindeki sorunları genel merkezlerine iletip gündeme gelmesini sağlamalı.

Unutulmasın ki, mutfakta yaşanan sorunlara çözüm bulamayanlar  siyasette  bugüne kadar başarılı olamadı.Bundan sonra da olmaları mümkün değil.

-------------------------

FIKRA

KİMİN ÇOCUKLARI

Adam ikiz çocuklarını bir çocuk arabasına koymuş,parkta gezdiriyordu.

Kadının biri kendilerine musallat oldu.

“Aman ne tatlı çocuklar,gözleri ne kadar güzel,birbirine çok benziyor,” diye birbiri ardına sözlerini sıralaması üzerine,çocuklarını hava almak için  parka çıkaran babanın  canı iyice sıkılmıştı.

Bu arada saçma sapan sorularını sıralayan kadın bir soru daha yöneltti.

-“ Çocukların ikisi de ne kadar birbirine benziyor.Bu çocuklar ikiz değil mi?”

Bu soruya canı sıkılan baba cevap verir:

-“ Hayır efendim çocuklar ikiz değiller…İki karım var bunlar onların çocukları.Birbirine alışsımlar diye  araba içinde dolaştırıyorum

---------------

ÖZLÜ SÖZ

Can durağını arıyorsan ey can,durak da senin can da senin.

Bir lokma ekmekse peşinde koştuğun, elbet ekmek de senin.

Eğer akıl erdirebiliyorsan bu sözün sırrına; bii  ki her ne arıyorsan aradığın ancak sensiz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.