Bölgemizden Halkın oyları ile seçilerek parlamentoda görev yapan milletvekilleri  görevleri sonrasında her nedense  tamamına yakını Edirne’yi terk edip başka illerde yaşamlarını sürdürüyor.

Emeklilik zamanlarında da  eski milletvekillerimizin  kendisine bu imkanı sağlayan toplumun  yanında olması onların sorunları ile ilgilenmesi gerekmez mi.?

Bir zamanlar görev yaptıkları bugün etkinliği gittikçe  azalan parlamento konusunda eski vekillerin partilerinin görüşleri doğrultusunda halka söyleyecek bir şeyleri olamaz mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Vekillerin oturdukları koltuklarının arkasındaki duvarda “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” yazısı bulunmaktadır. Bu halkın iradesinin bulunduğu  kurumda görev yapanlar milletin oyları ,ile o makamlara geliyor.

Orada görevlerini tamamladıktan sonra kazandıkları   yüksek maaşları ile lüks yaşamlarına devam ediyorlar.

---------

BAZI İLLERDE ESKİ VEKİLLER HER ZAMAN HALKIN İÇİNDE

Vekillik görevleri sona ermiş olsa da topluma karşı görevinin devam etmesi gerektiği inancında olan eski vekiller bazı illerde ömürleri boyunca halkla birlikteliğini sürdürüyor. Halkla iç içe yaşıyor.

O ilin halkı  tarafından kendilerine sağlanan bu imkânın yaşamları süresince halkla birlikte yaşama yükümlülüğünü getirdiğini dikkate alarak her zaman iyi ve kötü günlerinde de halkla birlikte yaşamayı, birlikte olmayı görev biliyor.

 Yurdun bazı illerinde eski vekillerin durumu böyle.

Peki, bizim vekil eskilerimizin tamamına yakını görevleri son bulduğunda ne yapıyor.?

Bakıyorsunuz, parlamentodaki  görevleri sonunda tası tarağı toplayıp kendi illerinden başka  illere  göç ediyor.Yeni mekanlarında  farklı dostlar ediniyor.

Günlerce arkasından koşup kendisini parlamentoya gönderen halk böylece unutulup gidiyor.

--------------

ANCAK SEÇİM DÖNEMLERİNDE HATIRLIYORLAR

Eski vekillerin bazıları seçim yaklaştığında yine kendi illerini hatırlayıp “belki  bir kez daha bize de nasip olur” beklentisi ile geçici olarak eski  illerine dönüyor. Halkın nabzını yokladıklarında olumlu cevap alamayınca yine yeni dostlarının yanına gidip rahat yaşamlarını sürdürüyor.. 

Aldıkları  yüksek maaşla bugünkü koşullarda  ülkenin her yöresinde rahat yaşama imkanı bulan eski vekiller aslında yaşamlarını diğer yıllarında da   halka karşı yükümlülüklerinin ,minnet borçlarının  olduğunu unutuyorlar.

Her zaman halkın yanında iyi ve kötü günlerinde halkla birlikte olması gereken vekillerimizden bugün kaçı Edirne’de yaşamlarını sürdürüyor.?

Mevcut, az sayıda olanı da ekonomik bağları olduğu için buradalar. Bazıları ise birkaç yakın dostu dışında halkla kopuk yaşamakta.

Başka illerde vekil eskileri görevleri son bulsa da kendi memleketi ile bağlarını koparmıyor.Devamlı halkla irtibattalar halkın sorunlarının çözümüne katkı yapıyor.

----------------

KAÇ ESKİ VEKİLİN MEZARI EDİRNE’DE

Bugüne kadar Edirne halkının parlamentoya gönderdiği eski milletvekillerinin kaç tanesinin mezarları kentimizde bulunuyor.?

 Kendilerine rahat yaşam imkanı sağlayan eski vekiller halkla mezarlarını dahi kendi illerinde görmek istemiyorlar  Tamamına yakınının mezarı başka illerde.

Bu dahi  vekil seçiminde Edirne halkının  seçim zamanında vereceği oy konusunu bir daha düşünmesi gerektiği göstermez mi.?

Görevi son bulduğunda kendi ilini terk eden hal hatır sormayan ,dar zamanında yanında olmayan birine oy vermek  ne kadar doğru bir karardır.?

Benim önerim şu ki, zorunlu bir neden olmadığı halde kendi ilinde kalmayı kabul etmeyen kişilere oy verilmemeli. Bu konuda vekil adaylarından güvence alınmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şinasi dindar 2021-11-22 16:39:58

Bu tespit doğru ve öneriye katılmamak mümkün degil.