Bölgemizden seçilerek parlamentoda görev yapan milletvekilleri bu görevleri sonrası tamamına yakını Edirne’yi terk ediyor.

Böyle günlerde eski milletvekillerini, kendisine bu imkanı sağlayan halkın yanında görmeniz mümkün değil.

Bir zamanlar görev yaptığı, bugün etkinliği azalan parlamento konusunda eski vekillerin partilerinin görüşleri doğrultusunda halka söyleyecek bir şeyleri olamaz mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Vekillerin oturdukları koltuklarının arkasındaki duvarda “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” yazısı bulunmaktadır. Bu güzide kurumda görev yapanlar milletin oyları ile o makamlara geliyor.

Orada görevlerini tamamladıktan sonra kazandıkları yüksek maaşları ile yaşamlarına devam ediyorlar.

--------------------

BAZI İLLERDE ESKİ VEKİLLER HER ZAMAN HALKIN İÇİNDE

Vekillik görevleri sona ermiş olsa da topluma karşı görevinin devam etmesi gerektiği inancında olan eski vekiller bazı illerde ömürleri boyunca halkla birlikteliğini sürdürüyor.

Halk tarafından kendilerine sağlanan bu imkânın yaşamları süresince halkla birlikte taşama yükümlülüğünü getirdiğini dikkate alarak her zaman iyi ve kötü günlerinde de halkla birlikte yaşamayı, birlikte olmayı sürdürüyor.

Birçok ilde eski vekillerin durumu böyle.

Peki bizim vekil eskilerimiz görevleri son bulduğunda ne yapıyor? Bakıyorsunuz,  görevleri sonunda tası tarağı toplayıp kendi illerinden göç ediyor. Büyük kentlerde yeni mekanlarında farklı dostlar ediniyor.

Günlerce arkasından koşup kendisini parlamentoya gönderen halk unutulup gidiyor.

------------------

ANCAK SEÇİM DÖNEMLERİNDE HATIRLIYORLAR

Eski vekillerin bazıları seçim yaklaştığında yine kendi illerini hatırlayıp “belki bize de nasip olur” beklentisi ile geçici olarak illerine dönüyor. Halkın nabzını yokladıklarında olumlu cevap alamayınca yine yeni dostlarının yanına dönüyor. 

Aldıkları maaşla ülkenin her yöresinde rahat yaşama imkanı bulan eski vekiller aslında bu dönemde de halka karşı yükümlülükleri olduğunu unutuyorlar.Her zaman halkın yanında iyi ve kötü günlerinde halkla birlikte olması gereken vekillerimizden bugün kaçı Edirne’de yaşamlarını sürdürüyor.?

Mevcut az sayıda olanı da ekonomik bağları olduğu için buradalar. Bir bölümü de birkaç yakın dostu dışında halkla kopuk durumda.

Başka illerde vekil eskileri görevleri son bulsa da kendi memleketi ile bağlarını koparmıyor. Devamlı halkla irtibatını koparmıyor halkın sorunlarının çözümüne katkı yapıyor.

---------

KAÇ ESKİ VEKİLİN MEZARI EDİRNE’DE

Bugüne kadar Edirne halkının parlamentoya gönderdiği eski milletvekillerinin kaç tanesinin mezarları kentimiz sınırları içinde bulunuyor. Kendilerine rahat yaşam imkanı sağlayan eski vekiller halkla mezarlarını dahi bir arada görmek istemiyorlar. Tamamına yakınının mezarı başka illerde.

Bu dahi  vekil seçiminde Edirne halkının  seçim zamanında vereceği oy konusunu bir daha düşünmesi gerektiği göstermez mi?

Görevi son bulduğunda kendi ilini terk eden hal hatır sormayan ,dar zamanında yanında olmayan birine oy vermek  ne kadar doğru bir karardır? Benim önerim şu ki, zorunlu bir neden olmadığı halde kendi ilinde kalmayı kabul etmeyen kişilere oy verilmemeli. Bu konuda vekil adaylarından güvence alınmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.