1993 Yılında kurulmuş olan Edirne Sığır Yetiştiricileri Birliğinin kuruluş ve ilk yılları ile ilgili bilgi sahibiyim dersem yalan olur.

Zaten benim ve birçok kişinin dikkatini çeken ve kayda değer işlerin yapıldığı, kazanımların elde edildiği dönem olan Sami Aladağ başkanlığındaki yönetimin görevde olduğu dönemdir.

Gerek bu görevinde gerekse de İl Genel Meclisi Üyeliği görevinde gerçekten de çiftçi ve üretici sorunları ile ilgilenen ve ESYB yi büyütme çabaları göstermiş olan bir başkandı.

Daha sonra göreve seçilen Tuncay Aytin Başkanlığındaki yönetim 2011 yılında Türkiye’nin 2.Hayvan Hastanesini yaparak hizmete açmıştı.

Bu açılışta kurdeleyi kesenler arasında Milletvekili Recep Gürkan’da vardı.

Türkiye’deki bütün Birliklerde başlayan para darlığı zafiyeti ESYB yi de vurdu ve hizmetlerde büyük bir duraklamanın yanında parasal sıkıntılarda hat safhaya ulaşmıştı.

9.Genel Kurulda yoğun bir kalabalık ile yapılan Genel Kurulda seçime giren Ahmet TURGAY ve ekibi üyelerden 345 oy alarak kazandı. Mevcut Başkan Tuncay AYTIN 254 oy, Oğuz AKKUZU da 192 oy almıştı.

İşte bu yönetimin görevde olduğu süre içinde olumsuz durumlar iyiden iyiye arttı ve Tarım Orman Bakanlığı olaya müdahil olup Birliği Kayyuma teslim etmişti..

Bir süredir kayyumla yönetilen Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin olağanüstü genel kurul toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti ve Oğuz Akkuzu, başkan olarak seçildi.

669 üyeden 259’unun oy kullandığı seçimde Oğuz Akkuzu 192 oy, Erdi Yavuz ise 67 oy aldı. Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı olmaya hak kazanan Oğuz Akkuzu’nun yönetim listesinde asil üye olarak, Kadir Tuna, Levent Sar, Tuncay Tuna, Selçuk Ceylan, Mustafa Bozdağı ve Seçkin Ceylan yer aldı.

Edirne ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin olağanüstü genel kurulunda, birlik üyesi ve geçen dönemlerin Başkan Adayı Veteriner Hekim Olcay Karaman’ın konuşması dikkat çekti. Karaman, iki dönem önceki seçimde rakibine açık destek veren Başkanı Recep Gürkan’a tepki göstererek EDSYB’nin yaklaşık 12 yıldır üyesi olduğunu söylerken; “2 dönem önce de aday oldum. O günlerde çıkıp bu günleri görmüş gibi herkese anlattım, ‘Birlik batacak, yönetme şansları yok’ dedim. Ama o gün siyasileri geldi, üreticileri gelmedi. Buradan Recep Gürkan’a seslenmek istiyorum; o gün kasada 2 trilyon para vardı, bu kürsüye çıkıp ahkâm kestiniz. Bugün, bu birlik olağanüstü genel kurula kayyumla gidiyor. Sayın Recep Gürkan neredesin? Ortaya çıkıp; ‘Ben şu adayı destekliyorum’ diyen kişi, Recep Gürkan’a soruyorum, ithamda da bulunuyorum. Siyasiler; sizler işinize bakın” ifadelerine yer verdi.

Karamanın konuşmasında Belediye Başkanının taraf olmaması gerektiğini hatırlatmasını anladım da kasada var olduğunu iddia ettiği 2 Trilyon Lira ne oldu veya nasıl buharlaştı.

Yahu bu Birlik benim ve birçok gazetenin yayınlattıkları Bayram Kutlama mesajı bedeli olan 150 TL yi hala ödemiş değiller.

Fatura hala onlarda ve akıbetini de bilmiyorum.

Çok önemli değil elbette böyle ufak tefek meblağlar ile ne gazeteler zengin olur nede Birlikler iflas eder.

Önemli olan bu büyük paraların nerelere gittiğini bulup şayet usulsüzlükte var ise cezalarını çekmek üzere adalete teslim etmektir.

Kimsenin gözünün yaşına da bakmadan hem de.

Haram yemenin cezasını Allaha bırakmakla yetinilmemelidir..

Gerçi bu ahlaksızlığı yapanlar bir şekilde cezalarını daha bu dünyada çekiyorlar aslında ama anlamıyorlar veya yaşadıkları ve karşılaştıkları olaylara yormuyorlar.

ESYB ye ve yeni yönetime bundan sonraki süreçte başarılar diliyor,fotoğrafta umutsuz mutsuz ve çaresiz bakışları ile iyi bir yönetim isteyen insanların yüzünü güldürmesini temenni ediyorum..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.