Bu ve bu içerikli açıklamaları sanırım son 20 yılda görev yapan tüm Vakıflar Bölge Müdürleri yapmıştır.

Bir vesile ile Edirneyi ziyaret eden Vakıflar Genel Müdürleri geldiğinde haklı olarak bu tarihi ve kadersiz Camimize götürülen Genel Müdür mutlaka bir açıklama yaparak olumlu sözler ile Genel Müdürleri ve Edirnelileri sevindirirler.

Onlarda Devletin Yayın organları olan TRT ve AA ya sevinçli haberi naklederek umutla beklemeye başlarlar.

Bunlardan son olanı sanırım üç dört yıl önce gerçekleşti ve Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren bir açıklama yaparak Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in şu açıklamasını paylaşmıştı;"Tunca ve Meriç Nehirlerinin su debilerinin yükselmesi sonucu sular altında kalan tarihi Evliya Çelebi Camii’nin kaderinin değiştirmek için Türkiye’de bir ilki denemeyi düşünüyoruz. Camii bulunduğu seviyeden hiç söküm yapmadan, hiç bozmadan tamamen bilimsel metotlarla yükseltilmesi, altının da dolguyla doldurulması projesi için şu an da çalışıyoruz.Evliya Kasımpaşa Camii, Edirnelilerin çok iyi bildiği bir sıkıntı yaşıyor. O da Tunca ve Meriç Nehirlerinin taşması sonucu su altında kalıyor. Ne yazık ki nehri temizleyemeyeceğimiz için önüne de set çekemiyoruz, onun için yeni bir projelendirme çerçevesinde onu deniyoruz. Bilimsel olarak da eğer uygun görülürse, kurul tarafından da onanırsa bunu gerçekleştireceğiz ve tek örnek olacak."ifadelerini kullanmıştı.

Tamam da hala bir gelişme yok.

Kurul olumlu veya olumsuz bir karar vermedi mi?

Yoksa beş yıldan beri Kurul hala toplanamadı mı?

Nereden çıktı yine bu yazı diyenleriniz mutlaka olmuştur.

Ben o mahallenin 51 yıllık damadıyım.

O camiyi de,oradaki tarihi eser ve kalıntılarıda bilirim.

Geçenlerde yine oralarda gezinti yapıp Tunca nehrini seyrederken Evliya Kasım Paşa Camii ve onun yanında yatan Evliya kasımpaşa kabrine gözüm takıldı yine ve içimden hatırlatmak geldi.

Çünkü o kadar çok yazılar yazdım ki burası ile ilgili.

Evliya Kasımpaşa Cami'ni yerinde korumaya ve yerinde ibadete açmaya yönelik bir projenin geliştirmiş olması elbette güzel ve umut vericiydi

İnşallah gerçekleşir de yıllardan bu yana kaderi ile başbaşa kalmış,adeta bir harabeye dönmüş bu tarihi Camimizde ayağa kalkmış olur.

Defalarca bu Camimizin kurtarılması konusunda ETV de haberler yaptım,köşe yazıları yazdım.

Hatta üç yıl önce hastalığımdan yeni yeni ayağa kalkmış olmama rağmen mikrofon özlemimi gidermek amacıyla ve soğuk kış günlerinde,bu camide,Gazimihal hamamında ve saatli Medresede ETV adına anonslu haberler yapmış,bir çok izleyenim ve sevenim tarafından da tenkit edilip uyarılmıştım.

Çünkü henüz iyileşmemiştim o zaman.

Onun için bu müjdeli haberin ne zaman hayata geçeceğini birçok kişi gibi bende merak ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.