Neredeyse tüm duyu organlarımıza etki eden bir Festival yaşadı Edirne.Görsellik,tad ve lezzet,Müzik ve eğlence hepsi bir arada buluşunca ortaya 9.Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali çıkıyor.

Uygulamadaki başarıyı da eklediğinizde dillerden düşmeyecek bir tanıtım Festivali olarak hafızalarımıza kalacak bu yıl ki etkinlik.

Başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere Belediye Personeli,bu festivalin her türlü organizasyonunda yer alan başta Bahri Bey ve Niyazi Usta olmak üzere ciğerci Dernekleri ve tüm Edirneli ciğercileri,Vali Ekrem Canalp ve katkı veren tüm kamu kurum ve kuruluşları,Edirne'mizde görev yapmakta olan Ulusal ve Yerel Basın kuruluşları ve temsilcileri ile gelen konuklara en mükemmel ev sahipliği yapan Edirneliler bu yılki Festivalin kusursuz ve başarılı geçmesini sağlayanlar oldular ve takdir topladılar.

Festivalin ev sahibi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan her zamanki Turist sayısı hedefini bir kez daha vurgulayarak;"Kültür Bakanlığı 2018 yılı verilerini açıklamasıyla kente gelen turistlerin 5 buçuk milyona yaklaştı.Biz sebebe ve gerekçeye bakmayız, Edirne'nin kapısından içeri girip içeride para harcayana bakarız. Önümüzdeki hedefimiz turist sayısını 10 milyona çıkarmaktır”diyerek bu konuda iddialı olduğunu ifade etti.

Kurumlar arası ilişkilerin sağlıklı olmasının Edirne'ye büyük yarar sağlayacağını söyleyen ve bu konuda gayret sarf eden Başkan Gürkan'ın Vali Canalp ile ilgili şu sözleri de bana göre çok önemli ve anlamlıydı; "Vali Ekrem Canalp ile göreve geldiği günden bu yana kentin ortak stratejisi konusunda çalışmalar yapıyoruz.Vali Canalp’ın tecrübeleri bizlere yol gösterici ve ışık tutucu olacaktır.Kendisinin Ankarayı çok iyi bilmesi kente yapılacak yatırımlarda da hızlandırıcı ve teşvik edici bir etken olacak ve ismini Edirne'ye altın harflerle yazdıracak bir Vali olacaktır."

Millet temsilcisi bir Belediye Başkanının,Devlet temsilcisi Vali'ye karşı duyduğu iyi niyet ve beklentiler ancak bu şekilde ifade edilir ve umuyorum hatta biliyorum ki;sayın Vali Canalp'ında Başkan Gürkan ile ilgili görüş ve düşünceleri de bu ifadeler ile eş değerdedir.

Başkan Gürkan'ın Edirne esnafları ile ilgili olumsuz bazı hususları dile getirmesi çok yerinde bir uyarıydı.Dileriz bu tür davranışlar sergileyen esnaflar bundan ders çıkarırlar.

Şöyle dedi Başkan; "“Bazı zaman şikayet hatlarımıza ve kulağımıza Edirne'nin kimliğine ve kültürüne yakışmayacak şikayetler alıyoruz. Fiyatlar, etiketler ve güler yüz konusunda birçok şikayet alıyoruz. Bu davranışları hiçbir esnafımıza yakıştıramam. Ama bir kişi yapıyor diye de tüm milletin geleceğini ve yapılan yatırımları heba etmeye gönlümüz razı olmaz. Tüm kurumlar bir araya gelerek Kakava’dan önce denetimleri sıklaştıracağız ve sertleştireceğiz. Esnaflarımızdan kente gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamalarını bekliyoruz”

Uymazlarsa kendileri kaybeder.Bu günlere kolay gelinmedi.Bu zorlukları üslenen çok değerli esnaflarımız olmasına rağmen onların gölgesinde serinleyenlerin de çok olduğunu belirtmek isterim.

Hiç değilse zararları olmasın yeter.

Tekrar Emeği geçenleri kutluyorum ve bundan sonra kutlayacağımız Kakava ve Kırkpınar organizasyonlarının da ayni başarıyı yakalayarak Edirne'mize katkı sağlamasını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.