Dün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günüydü.

Günün anlam ve önemine vurgu yapan; başta Valimiz Sn. Ekrem Canalp ile Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’ın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının mesajları yayınlandı.

Bu mesajlarda Gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapılırken; “Gazeteciler toplumun gözüdür, kulağıdır” anlamında ifadeler yer aldı.

Bunlar güzel şeyler.

Ancak söylenildiği gibi; gazetecilerin ortaya koydukları haber ve yorumlar gerçekten ilgili makamlar tarafından önemseniyor mu?

Ne yazık ki ben kendi yazılarıma bakarak olumlu şeyler söyleyemiyorum.

Çünkü yıllardan bu yana;

-Meriç ve Tunca Köprülerinin yüzey taşlarının döküldüğünü ve gözlerinde kötü görüntüler veren birikintiler olduğunu ve bunların temizlenmesi gerektiğini yazdım.

Bu güne kadar hiçbir makamdan, hiçbir yanıt alamadım

-Aynı şekilde 25 Kasım Stadyumunun duvarları dökülüyor, dedim. İlgili hiçbir kişi ya da kurumdan cevap alamadım.

-Ve Edirne’nin orta yerinde kazılarak bomba düşmüş bir çukur haline dönüştürülen Selimiye Meydanı’nın halledilmesi gerektiğini yazdık. Ne yazık ki ilgili makamlardan ne bir yanıt ne de bir girişim haberini alamadık.

O zaman; “Gazeteciler toplumun gözüdür-kulağıdır” demenin ne kadar gerçeği yansıttığını düşünmek gerekir.

Umarım ve diliyorum ki; bundan sonraki zaman diliminde gazetecilerin yazdıkları, daha da önemsenir ve dikkate alınarak gereği yapılır.

Bu vesile ile Edirne Merkez ile İlçelerimizde fedakarca gazetecilik mesleğini sürdüren, halkımızın gözü-kulağı olmak ilkesini benimsemiş çok değerli gazeteci-yazar arkadaşlarımın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.