Milletvekilliği için soyunanların en önemli sorunu  halkın sırtında kambur oluşturan   hayat pahalılığı konusu en önemli gündem olmalı.Halkımız da  parlamenter adaylarına bu konuya nasıl çare bulacaklarını  iktidarda olanlara da neden  bu soruna çözüm getirmediklerini sormalı.

Seçmen olmak sadece seçimden seçime oy vermek olmamalı. Siyasilere kendilerini yakından ilgilendiren sorunları seçimler öncesi milletvekili adaylarına çekinmeden sormalı. Bunun demokrasilerde en önemli görev olduğu unutulmamalı.

Bu yapılmadığı zaman kimsenin olacaklardan karşılaşacakları zorluklardan yakınma hakkı olamaz. Bundan önceki seçimlerde siyasiler hamasi nutuklar, bir türlü gerçekleşmeyen vaatleri ile halkı kandırmayı başardı , saltanatlarını sürdürdüler.Hayati önemi, olan bu seçimde  bu taktiğin tutmayacağı ortada. Zira halkın siyasilerin palavralarına, boş laflarına inancı kalmadı.

Gelişen teknoloji, sosyal medya iletişimi toplumun sorunlarını anında halka yansıtıyor. Medyanın halka pompaladığı yalanlar,taraflı yayın  politikası  gittikçe  önemini kaybediyor.

  Bu seçimde sosyal medya  siyasiler için en önemli propaganda aracı olacak.Onu iyi kullanan halkın sorunlarını iletmede başarılı olan parti bu  yarışın galibi olacak.Bunu ne kadar başarılı olacağını  14 Mayıs’ta yapılacak seçimde göreceğiz.

-----------------

HALKIMIZ FATİH HEYKELİNİ GÖRMEK İSTİYOR

Edirne’de doğan, daha sonra İstanbul’u  fetih eden  Fatih Sultan Mehmet’in Selimiye bahçesindeki heykeli ve önünde İstanbul’un fethinde kullanılan Şahi   toplarının  benzerini oluşturan toplar halktan büyük ilgi görüyordu.Edirne’yi ziyaret edenler  burayı görmeden gitmiyordu.

Anıtın önündeki  tabelada  Fatih Sultan Mehmet’in “ Ben sizlerden  İnsanlara dinin ne  namazın var mı, oruç tutuyor musunuz, gibi Allah’ın soracağı soruları  sormanızı istemiyorum. İnsanlara aç mısın ne ihtiyacınız var bir sorununuz var mı? Diye soracaksınız” sözlerinin yer aldığı kitabe daha sonra kaldırıldı. Halkımız Fatih Sultan Mehmet’in o anıtını ve veciz sözlerini tekrar görmek, heykelin halkın rahat izleyebileceği bir yere dikilmesini, bekliyor.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.