Ayni kaderi mi paylaşıyoruz bilemiyorum ama 2015 tarihindeki rahatsızlığım sırasında da şimdiki rahatsızlığımda da Trakya Üniversitesi Hastanesi kesişme noktamız oldu sanki. Geçirmiş olduğu kısmi Felç nedeniyle tedavi gören Doğan Yörükleri ve beni ziyarete gelen Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Hayırdı Hocam Spor Haberlerini okuduğumuz iki insan şu anda hastanede yatıyor” diyerek bize moral vermişti. Tabiiki Başkan o zaman yeniydi ve bu tür konularda hassas davranıyordu. Kadere bakın ki; şu anda yani 2022 de de Doğan ve ben Fakülte Hastanesindeyiz.Hem kendime hem de Doğan’ıma geçmiş olsun diyerek kendisi ile ilgili 2008 tarihinde yazmış olduğum bir köşe yazımı bir kez daha paylaşmak istiyorum.

2008 YILINDA YAZDIĞIM “YILIN SPOR MUHABİRİ DOĞAN YÜRÜKLER”BAŞLIKLI KÖŞE YAZIM.

Bana göre, hatta konuştuğum, görüştüğüm birçok spor tutkununa göre.Alın elinize yerel gazeteleri ve spor sayfalarını karşılaştırın bir kere.Öyle zannediyorum ve eminim ki, sizin kararınız da ayni olacaktır.Bir kere bunu ben söylüyorsam, 40 yıldan daha fazla bir süredir sporun içinde olan, gazeteciliğe Vatandaş gazetesinde spor muhabiri olarak başlayıp bu sıfat ile Edirne gazeteciler derneğine üye olan ve rahmetli Mehmet Karagöz vasıtasıyla Ulusal gazetelere bile spor haberi taşıyan, Trakya TV, Marmara TV ve Edirne TV’de uzun yıllar spor programları yapan Melih hoca söylüyorsa, hiç tereddüt etmeden doğruluğuna inanın.

Ben tüm gazeteleri okur ve hastalığım olan spor sayfalarını mutlaka ve mutlaka titizlikle incelerim. Öğretmenlik hayatımda bile zamanımın büyük bölümünü sahalarda ve salonlarda geçirmiş bir kişi olarak sporun her türlüsünün takipçisiyimdir .Ama Edirne sporunu çeşitlilik, fotoğraf ve haber kalitesi olarak Hudut’ta bulurum ve bilgileri oradan edinir ve değerlendiririm.

Dört beş yıl önceydi sanırım. 25 Kasım stadyumunda bir müsabaka takip ediyorum. Basın tribünün de sakin ve efendi bir kardeş var. Kendisine hangi gazetede olduğunu soruyorum. Vatandaş gazetesinden diyor. Esas işin ne dediğim de, ben fabrikada çalışıyordum ama işten çıkarıldık şimdi Vatandaş gazetesinin matbaa bölümünde çalışıyorum. Bu gün fotoğraf çekmeye gönderdiler dedi.

Hatta geri çağırıldığında yeniden fabrikaya başlayacağını söyledi O zaman içimden şunu söyledim; “Sen bir kere bu işe bulaştın ya artık zor koparsın”.Öyle oldu zaten.Fabrikaya gitti ve geri gelmesi bir oldu.Ve bu çok saygılı, aza efendi, çalışkan ve özverili kardeşi sahalarda ve salonlarda görmeye başladık.Ardından Edirne’nin usta gazetecisi ve gazete patronu Gönül Uyanıktır tıpkı Sevcan’daki cevheri keşfedişi gibi Doğan’daki kabiliyeti ve gayretli çalışmayı fark etmiş ki, Doğan Yürükler Hudut Gazetesi kadrosuna geçiverdi.

Yine fotoğraf çekimi ile başlayan spor muhabirliği devam ederken, bir gün Doğan bana şunu sordu.“Hocam, spor haberlerimi beğeniyor musun, bir yanlışım veya kusurum var mı? Çok güzel Doğan, ama, bu haberlerin metinlerini sen mi yazıyorsun? Dediğimde, evet hocam artık bana bu görev verildi ve ben de yazmaya başladım.”Kutladım kendisini.

Ama her geçen gün gösterdiği yükselme nedeniyle de şimdi daha çok ve de yürekten kutluyorum. Ben ezelden, “gazeteci olunmaz, gazeteci doğulur” sözüne karşıyımdır zaten. İnsan azmetsin yeter ki. Her insanda var olan yeteneği, azmi ve gayreti kararlılıkla o noktaya kanalize ettiğinde yapamayacağı, başaramayacağı iş yoktur hayatta.

İşte Doğan Yürükler bunu başardı ve şu anda herkesin takdir ettiği bir spor muhabiri oldu. Hangi spor müsabakası olursa olsun onu görev başında görürsünüz. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme vs. aklınıza ne gelirse her branşı takip eder ve gazeteye aktarır.Hemen her gün Hudut gazetesinde en az 5 tane spor haberi okumanız mümkündür.

Bir kez daha yürekten kutlayıp tebrik ediyorum değerli kardeşimi. Ona bu öz güveni sağlayan ve kendisine sorumluluk vererek spor camiasına ve gazeteci camiasına kazandıran Gönül Uyanıktır kardeşimi ve Hudut gazetesi yönetimini de kutluyor ve tebrik ediyorum. Doğan Yörükler 2008’in en başarılı spor muhabiridir. İtirazı olan varsa, tüm yerel gazetelerin son hafta sayılarını önüne alsın ve spor sayfalarını karşılaştırsın.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.