Bir dönem Edirne’de parti  partinin üst yönetiminde görev almış ,şimdi de partisine bağları devam eden bir eski yöneticinin  CHP hakkındaki değerlendirmesi dikkatimi çekti. Olanlara baktığımızda yaşı ilerlemiş olsa da partisi ile bağları devam eden deneyimli partilinin görüşlerine hak vermemek mümkün değil.

Eski parti yöneticisinin bugün partisi hakkında endişeleri  ve  görüşleri şöyle” Ben uzun yıllar CHP’de parti yöneticiliği yaptım. Bizim zamanımızda partili olmak bir disiplin, parti likelerine sadakat  gerektiriyordu.

Her   üyemiz  parti ilkelerini  vazgeçilmez kabul edip ön planda tutuyordu.

Ulu orta partisi aleyhinde konuşmalar  olmazdı.

Eğer  partisi ile ilgili bir şikayetler  varsa partiye gelip   bunu yöneticilere iletilirdi.

Şimdi böyle bir uygulama yok.Parti üyesi olduğunu söyleyenler bakıyorum her yerde sokakta yaptığı konuşmaları ile  partisini yerden yere vuruyor.

Bu durumda CHP’de dışarıdan muhalefete gerek yok. Onların birbiri ile muhalefeti  buna yetip artıyor.

Ağzını açan partili sanki karşı görüşte olan partilerle bir sorunu yokmuş gibi kendi partisini ve yöneticilerini eleştiriyor.

Parti yönetiminde olanlar yanlış yolda ve  eksikleri olabilir, çalışmalarını beğenmeyebilirsin.Onu eleştirmenin yolu sokaklar değil parti merkezleridir.

Bakıyorum, bizim partili arkadaşlarımıza göre partiyi eleştirme alanı sokaklar taşmış. Ben konuşmasında partisini eleştirerek başlayan kişiler  tepki gösteriyorum.Böyle olmamalı.

Bizim partimizde bir disiplin anlayışı  vardı.Her partili ona uymak zorundaydı.Bu anlayış  son zamanlarda yok olmuş. Burada partimizden  bir belediyemiz var Güç koşullarda yanlışı ile doğrusu ile görevini yapma çabasında.

Bakıyorsunuz dün belediye başkanının koltuğundan ayrılmayanlar bugün belediyeye etmediğini bırakmıyor.Böylece belediye başkanının işini çok iyi yaptığı iddiasında değilim.

Madem ki, senin seçtiğin kendi partinden bir belediye başkanı, bu konuda eleştirin olursa  bunu sokak ağzı le eleştirme yerine muhatabı ile görüşüp sorunları .iletmen daha doğru olmaz mı?

Şöyle bir de diğer partilere bakalım.  Bizim partimiz kadar kendi partisini eleştiren  kimse var mı? Parti yönetiminden sıradan partililere kadar ağız birliği etmiş gibi  kendi partilerini  eleştirmeyi marifet sayan kişilerle bu parti nasıl iktidar olabilir.? Nasıl halka güven verir” dedi

-----------------

PARTİ YÖNETİMLERİ OLMASA CHP EDİRNE’DE DAHA ÇOK OY ALIR

Eski parti yöneticisi eleştirisinde devamla”.İnanın Edirne’de CHP örgütleri olmasa CHP buradan daha çok oy alır.Benim inancım bu .Bakıyorsun her gün partinin bir kanadından akla hayale gelmeyecek haberler üretiliyor.Sizin partinizi zor durumda bırakacak haberler üretme yerine başka göreviniz diğer partilerle ilgili fikirleriniz  yok mu?

Bu tavrınızla karşı partilere koz veriyorsunuz.Sizin bu durumunuzu gören vatandaşlar  ve karşı partide olanlar ”Bak yine Sosyal Demokratların kronik hastalığı  devam ediyor.Onları eleştirmeye gerek yok kendi partilileri onu fazlasıyla yerine getiriyor” diye düşünmez mi.?

Onun için .Bir an önce parti üst yönetimleri partililer arasındaki bu kısır çekişmenin son bulması için önlem almalı.Ben ulaşabildiğim yerlere bu sıkıntımı ,partililerin birbirini eleştirmesini partiye zarar vereceğini iletme gayretindeyim.Seçime kadar bu çekişmeler son bulmalı.Bu partiye gönül verenler parti disiplinine uymalı . Eğer bunu yapmıyorlarsa onların bu partide yeri olmamalı:Bu dorum  Cumhuriyeti kuran bugüne kadar varlığını sürdüren partime yakışmıyor.Hiç bir partili de kendi partisini ulu orta eleştiren kimselerin sözlerine itibar etmemeli.Onlar partiyi yücelten değil küçültmek isteyen kişilerdir ”dedi

Bugün CHP işinde bu tür çekişmelerin olmadığını kim iddia edebilir.Gerçekten acil olarak önlem alınması gereken  konu partiler arasında partili olma disiplinini sağlamak olmalı.Ne acıdır ki CHP’de parti ilkeleri ve disiplini diye bir şey kalmamış.

Bu durumda olan bir partiden seçimlerde nasıl başarı beklenir.Kimse hayal görmesin.partisini geleceğinden endişe edenler arasında bir araştırma yapılsın aynı şikayetler gelecektir.Partisini kötüleme yarışına giren sözde partililerin sözleri dikkate alınmamalı. O koroya katılıp kötüleme yarışına girenler  CHP’ye büyük zarar verir.

Bu eleştirilerimiz parti genel merkezine kadar iletiliyor.Haberleri ola.

Herkes koltuk hesabı yapma yerine parti ilkelerine uymayı öğrenmeli.Gelecek seçim torbada keklik değil.Çok ama çok zor geçecek bir seçim olacak. Haberiniz ola……

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.