Bugüne kadar ülke genelinde yaygın olan kanı gençlere güvensizlik üzerine odaklanmış ”Senin aklın ermez,büyüklerin sözünü dinle” diye çocuklar haklı olsalar da susturulmuş. Özellikle darbe dönemlerinde evlatlarının geleceğinden endişe eden aileler  ve baskıcı sistem gençlerimizi  toplumsal konularla ilgilenmeyen  sorgulamayan kendi içlerine kapanık hale getirdi.Bunda en çok sorumluluk bizlere düşmesine karşın  ne eğitim kurumları ne de gençleri geleceğe hazırlayan diğer kurumlar be aileler gençlerin geleceğe hazırlama  ödevini yeterince yapmadı. Bu gençliğe şimdi tüm sorumluluk yüklenebilir mi ?

Gençlerin yurt dışına gitme isteklerinin  iş bulamama korkusu yanında toplumca yeterince anlaşılamaması endişeleri yok mu?

Ne yazık ki, ülkemizde  bu sorgulanmıyor.Sonra da  gençlerimizi sorumsuzlukla suçluyoruz.

Bunun sebebi bizler değil miyiz?.Tüm bu zorluklara  rağmen teknolojik gelişmeler iletişim imkanları gençlerimizin bilinçlenmesine katkı yapıyor.

Yeter ki, bu imkan  kendi amaçları ve gelecekleri  hedeflenerek değerlendirilsin.

Gençlerin bu azimleri gençleri dikkate almayan çevrelerin  çemberini yaracaktır.Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize güvenmeliyiz.

----------

KADINLARIMIZ  HAK ARAMADA ÖNDER

Son yıllarda meydanlar kadınlarla dolu .Erkek egemenliği ortamda haklarından mahrum kalan kadınlarımız yasaların  imkanlarından  yararlanıp  seslerini duyurmak istiyor.

Bu konuda erkeklerden daha aktif olduğu ortada. Kadınlarımızın bu çabaları  onların çalışma alanlarını da genişletecek.Bundan sonra kadınlarımızı göremediğimiz yerlerde   daha çok,daha  etkin olduğunu göreceğiz. Kadınların sorunlarına sahip çıkması  kendi meselelerinin ancak kendi çabaları ile çözümlenebileceği anlayışı demokrasimizin daha da yaygınlaşmasını sağlayacaktı.

Yeter ki erkekler bu çabaya ket vurmasın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.