Bugün ülkemizin en önemli sorunlarının başında gençlerimizin iş sorunu geliyor.

Gençliğinin büyük bölümünü okul sıralarında geçirip geleceğini, garantiye aşmak için gayret gösteriyor.Ülkemizde  genç  nüfusun okullarını bitirmesinin ardından  işiz bulmaları  sorununa bir türlü-çözüm bulunamıyor.Ülkede  çok üniversite açmakla övünenlerin okullarını bitiren gençlere  iş  bulmalarına da destek sağlamaları istihdam yaratmaları   gerekmez mi?

Türkiye ,Avrupa’da en çok genç nüfusuna sahip bir ülke,30 milyonu aşkın gencimiz var.Bu potansiyel ülkenin kalkınması için çok önemli bir imkan oluşturuyor.Ne yazık ki bundan yeterince yararlanamıyoruz.Kendi ülkesinde iş imkanı bulamayan  yetenekli.  gençlerin başka ülkelerde iş aramaları  ülkemiz açısından acı bir gerçek.

Her genç kendi ülkesine yararlı hizmet yapmak ,gelişmesine katkı yapmak ,geçimini sağlamak ,ister.

Ülkesinde iş bulamadığı için  başka ülkelere giden  gençlerin bugüne kadar sorunlarına,iş imkanı sağlanmasına gereken duyarlılık gösterilmedi,sorunları çoğu zaman  göz ardı edildi. Bir de iş imkanlarında  haklı olanın yerine, arkası olanın  iş imkanlarına  kavuşması  gençlerin kendi ülkesinde iş bulma imkanını zora soktu.”Sınavı kazansam,başarılı olsamda işe giremem” anlayışı,gençlerin yurt dışında iş aramasına zemin hazırladı.Geleceğimizin güvencesi olan genlerimizin sorunları ülke yönetiminde söz sahibi olanların acil olarak çözmeleri gereken sorunların başında ele alınmalıdır.Aksi durumda gençlerin yurt dışına gidişi daha da artacaktır.      

Mustafa  Kemal Atatürk yaptığı konuşmalarında defalarca gençlere duyduğu güveni dile getirmiştir.

Atamız  ülkeyi muasır medeniyetler düzeyine ancak gençlerin getireceğine inanıyordu.

Bunun göstergesi olarak Ulusal Kurtuluşun iki önemli günü,19 Mayıs ve 23 Nisan günleri gençlere bu duyguların tazelenmesi için Ulusal Bayram günü olarak kabul edilmiştir.

Atatürk’ün  bu öngörüsünde ne kadar haklı olduğunu  bugün daha  iyi  görüyoruz.

Tüm siyasilerimiz ülkenin istikbalinin belirlenmesinde gençlerin çok önem taşıdığını  kabullenmek zorunda..

Bazıları “Z” kuşağı denilen bazıları farklı isimlerle gençlerin ülke için ne denli önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Gençlere büyük haksızlıkların yapıldığı,milyonlarca gencin bugün işsiz dolaştığı bir dönemde gençler baş tacı yapılmak isteniyor.

Olayları kendi akıl süzgecinden geçiren, teknolojiden yararlanan  gençler gelecekte ülke yararı için en doğru kararı verecek düzeye  erişmiştir.

Onları ”akılları ermez,çocuktur” gözü ile bakanlar  yanıldıklarını anlayacaklardır.

“Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklalini,Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir,mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur” sözleri  gençlerimizce değişmez ilke olarak kabul edilmektedir.

Ondan kimsenin endişesi olmamalı.

----------------

FIKRA

HIRSIZIN SUÇU

Nasrettin Hocanın evine hırsız girmiş.Evde ne varsa alıp götürmüş.komşuları toplanmış herkes Hoca’yı suçluyormuş.

“Kabahat sende Hoca kapıya iyi bir kilit vurmamışsın”

“pencerenin demirleri yok”

“Evini mahalleden uzak bir yere yapmışsın”

“Uykun da çok ağır olmalı ki,adam sennin evini soyarken sen mışıl mışıl uykudasın”

Hoca bu suçlamalar üzerine sonunda dayanamamış:

“Yahu biraz insaf edin.Bu işte hırsızın hiç suçu yok mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.