Ülkemizde 30 milyonu aşkın nüfusa sahip olan gençlerimiz bir süre sonra yapılacak seçimde geleceklerini güvence altına alabilecek kararı verecek.

Bugün  söz sahibi olan siyasetçiler gençlerin birikiminden, gücünden habersiz onları  rahatlıkla yönlendirebileceklerini sanıyorlar. O devir geride kaldı. Teknolojideki imkanları kullanan, sorgulayan, neyin doğru ve yanlış olduğunu rahatlıkla yorumlayan gençleri siyasette “torbada keklik” sanan siyasetçiler  seçimlerin sonunda yanıldıklarını anlayacaklar.Bugün ilkokul çağında bir çocuğa dahi  mantık  dışı  bir bilgiyi kabul ettiremiyorsunuz. Her söylenen sözü sorguluyor, ikna olmazsa  inanmıyor.Sosyal medyanın  bu  yararını unutmamak gerekir.Gençlerimiz olayları sorgulayarak doğruları bulmayı,yanlışlara itibar etmemeyi  öğreneceklerdir.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi kulaktan dolma güncelliğini yitiren hamasi  nutuklarla kandırıp yanlarına çekeceklerini sanan  gedikli politikacılar seçim sonuçları açıklandığında yanıldıklarını göreceklerdir. Gençlerimiz siyasilerin kendilerini dışlayan, yok sayan uygulamanın çetelesini tutuyor yeri geldiğinde  gençliği ihmal edenlerden  hesabını soracaklar.Bir ülkenin en büyük güvencesi olan gençlik politikacıların el üstünde tutacağı bir kesim olmalıdır Gençlerin sağlığı,güvenliği için tüm imkanlar seferber edilmelidir.Onların hak aramalarını farklı zemine çeken anlayış gençlerden itibar görmüyor.Sorgulayan nedenlerini araştıran  genç nüfus her türlü engellere rağmen ülke geleceğine sahip çıkacaktır.Siyasilerin propaganda dönemlerinde gençlerin geleceklerini ve biriken sorunlarını göz ardı etmemeli.Siyasi çalışmalarında en çok gençlerin sorunları gündemi oluşturacaktır .Siyasete soyunanlar  bu konudaki sorulara hazır olmalı .Yoksa halkın karşısında gençlerimizi sorularıyla madara olurlar.

--------------------

VE KADINLARIMIZ

Hakları elinden alınmak istenen kadınlarımız erkek politikacılardan çok demokratik haklarını sahipleniyor. Gerektiğinde riski göze alarak haklarını savunuyor.Bunların örneklerini her gün izliyoruz.Ekonomik sıkıntıları en çok kadınlarımız çekiyor.Çarşı pazarda imkanlarına uygun yiyecek alabilmek için  çarşı pazar dolaşan, pazarların dağılım saatlerinde ucuz mal alabilmek için koşturan,marketlerin indirim listelerini takip edip  sofrasında ailesine yiyecek temini  konusunda çile çeken kadınlarımızın bu zorlukların nedenlerini  çok iyi biliyor. Bu sorunlardan kurtulabilmek için ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olmuş durumdalar.

Yaşamın çilesi omuzlarında olan kadınlarımız tıpkı gençlerimiz gibi yapılacak seçimlerde sonucu belirleyen kesim olacak. Geçim sıkıntısı özellikle dar gelirliler için siyasi saplantıların dışında bir sorun.olacak. Seçimde bu sonucu belirleyecek en önemli etken haline gelecektir. Siyasete soyunanlara hatırlatırım.

-------------

FIKRA

FARK VARMIŞ

Kilise için yardım toplayan biri, Hanri amcanın bakkal dükkanına girdi.Yardım için kaç para vereceğini sordu.

-“ Hanri metelik vermem dedi”

-“Olur mu hiç olmazsa birkaç lira ver. Bu kutsal bir yardım”

-“Veremem çok borcum var. Zor durumda kalmak istemem”

-“Unutmayın ki tanrıya olan borcunuz hepsinden önemli”

-“Olabilir ama Tanrı bekleyebilir. Alacaklılarım gibi icraya veremez” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.