CHP’de Edirne’den yapılan milletvekili aday adayları arasında Vatandaş Gazetemiz İmtiyaz sahibi işadamı, genç yaşına rağmen sayısız sosyal ve ticari kültürel faaliyetlerde yer alan Ahmet Baran Yazgan’da bulunuyor.

Yazgan, milletvekili aday adaylığı için görev yaptığı Edirne CHP belediye meclisi üyeliğinde istifa ederek “Bu yarışta basının ve gençlerin temsilcisi olarak ben de varım” diyerek Edirne milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Böylece siyasette bundan böyle gençlerin de ön plana gelmesi gerektiğini gösterdi.

Gençleri kapsayan bu değişimin Türkiye geneline yaygınlaşması genç nüfusun parlamentoda daha çok söz sahibi olmasının yolunu açacaktır.

Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisinin değişmez gedikli üyelerinin saltanatı da son bulur.

Ahmet Baran Yazgan, hem gençlerin sesi hem de mahalli basının temsilcisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde yararlı hizmetler yapmayı amaçlıyor.

------------------

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI ANKARA YOLUNDA

14 Mayısta yapılacak milletvekili seçiminde CHP’den milletvekili aday adayı olanlar aday sıralamasına girmek için Ankara’da parti genel merkezinde yapılan sınava katılıyor.

Edirne’de özellikle CHP’de aday adayı oranı çok yüksek.Bu sayının yirmiye yaklaştığı söyleniyor.İlk elemeden geçecek aday adaylarının listesi en sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun önüne gidecek, aday sıralaması orada belirlenecek.Her zaman olduğu gibi bu sıralamada kuşkusuz yine kırgınlıklar olabilir. Siyasi partilerde, özellikle CHP’de bu küskünlükler her seçim döneminde yaşanıyor.

Öyle sanıyorum ki, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili sıralamasında görev alan parti yöneticileri partiye yararlı olacak kadroları belirlenmesinde daha duyarlı davranırlar. Bundan önceki seçimde düştükleri hataya düşmeyip yeni Mehmet Çelebi’lere öncülük etmezler.Bu arada CHP üst yöneticileri sıralamanın daha sağlıklı olması için seçmenlere telefonla ulaşarak nabız yoklamayı da sürdürüyor.

Bundan sonra parlamentonun daha güçlü olmasını hedefleyen Ana Muhalefet Partisi CHP milletvekili kadrolarının daha siyasi donanımlı parlamenterlerden oluşmasını hedefliyor.

Bu konuya ne kadar özen gösterilip, seçimde başka faktörlerin etkili olup olmadığını, adayların açıklanmasından sonra göreceğiz.

Burada yapılacak bir hatanın faturası partiye pahalıya mal olması kaçınılmaz olabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.