Ülkemizde son aylarda, genellikle siyasilerden kaynaklanan bazı bölgelerimizde yoğunlaşan toplumu kutuplaştırıcı konuşma girişimleri halkımızı çok tedirgin ediyor.

Asırlardır bir arada huzur içinde yaşayan,  birbirinden kız alıp  veren ekmeğini paylaşan halkımız arasına nifak sokmak ,isteyen girişimler bundan önce olduğu gibi siyasilerin desteği ile  yine körükleniyor. Siyasi  ikbal uğruna ülke içinde yaratılmak istenen kargaşadan medet uman kimseye de  bu yarar sağlamaz.

Demokrasilerde huzurlu ortam  o ülkenin istikrarı  için  de olmazsa olmazdır.” Kurt bulutlu havayı sever” misali siyasi çıkar amacıyla toplum arasında nifak yaratmak sonunda toplun içinde bazı huzursuz ortamın belirmesine  de zemin hazırlamayacağını, bunun topluma da yansımayacağını  kim iddia edebilir?

Dünyada her görüşten insan ile uyum içinde yaşanan,başka ülkelerden kaçan farklı soydan  halkların  mutlu olarak yaşadığı bir ülke olan Türkiye Cumhuriyetinin  bu geleneği toplumumuzun değişmez  görüntüsüdür.

Bu sevgi bağlarımız Atatürk’ten bu yana tüm ülkelerin ilgisini  çekiyor. "Yurtta Barış Dünyada Barış “ ülkemiz için  değişmez  bir kural olması  bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da   devamı ülkemizde huzuru barışı arzulayan herkesin ortak amacı olduğu bir gerçek.

---------

EDİRNE HERKESİN HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAĞI BİR İL

Dünyanın  her yöresinden gelen insanların huzur içinde yaşamını sürdürdüğü Edirne  ülkemizin bu alanda örnek gösterilen illerin başında gelmiştir.Osmanlı Devleti zamanında da bu barışçıl ortamın sürdüğünü görüyoruz.Başka ülkelerdeki huzursuzluktan kaçanlar ,ilimize sığınıp  yaşamlarını  mutlu bir şekilde i sürdürmüşlerdir. Üç dine mensup halklar ilimizde huzur içinde asırlar boyu yaşamıştır.Edirne  her üç dine mensup halkın  barış  yaşadığı ibadetlerini yaptığı illerin başında geliyor. Bugün de Edirne halkı bu geleneğini sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.