Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Edirne'nin arasında bulunduğu 23 ilde operasyon gerçekleştirildi.
İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarının asayiş, otoyol ve komando timleri tarafından karadan yürütülen çalışmalar kapsamında Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Edirne, Erzurum, Hatay, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van’da operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlarda 48 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 31’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 17 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Çalışmalar kapsamında ayrıca göçmen kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 83 araç ile 18 bot ve bot motoru ele geçirildi.
Yetkililer,göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, operasyonlarda görev alan jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine teşekkür etti.
Haber Merkezi





