Siyası partiler seçimde başarılı olmanın yollarını arıyor.Zira erken veya zamanında  yapılacak bir seçimde hiç bir parti başarılı olacağından emin değil.Bu arada iktidar adayı olduğunu söyleyen Ana Muhalefet Partisi CHP  seçim başarısı için eski taktiklerinde ısrar ediyor.Her zaman olduğu gibi seçim öncesi grupçu ayak oyunları yine gündemde.

Herkes birbirine “hangi gruptansın,kimlerle birliktesin?” Sorusunu soruyor.Her grup kendilerinin en iyi ve partiyi başarıya taşıyacak kadrolar olduğunu savunuyor.

Bu arada farklı cenahta olanlar başarıları için başka  gruba mensup olanları da karalamaktan geri durmuyor ”Onlarla birlikte olursan parti zarar görür. En iyisi sen bizimle ol” anlayışı ile bu partinin seçimlerde başarılı olması mümkün mü.?

Partililer genel merkezce benimsenen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun  her  konuşmasında dile getirdiği “Birlik ve beraberlik içinde olun herkesi yanınıza almaya çalışın .muhafazakar kesimlerle  bağlarınızı kurun Bu sağlanmadığı takdirde başarı hayal olur” uyarılarını dikkate alan yok

Herkes kendi ikbali peşinde parti ilkeleri bir kenara bırakılmış yanlarına aldığı birkaç kişi ile politikada başarılı olacaklarını sanıyor.

Bu modası çoktan geçen anlayışın CHP’yi başarıya götürmediği geçmiş yıllarda  yapılan seçimlerle anlaşıldı.

Bu anlayışın dışında her kesimi kucaklayarak, yapılan mahalli seçimler bu partinin başarı yöntemini göstermesine karşın, bazılarını eski bazı parti gediklileri taktiklerinde ısrarcı olması,”ben varsam parti var” anlayışı ile hareket etmeleri.CHP’de eski hastalıkların devam ettiğini gösteriyor.

CHP Genel Merkezi bu anlayışa engel olamaz, aynı yöntemle seçime girilirse CHP bir kez daha  hüsrana uğrar.,Bu parti başarısını kendinde görüp, sahibi sananlar bu anlayışlarına son vermeli.

Yapılacak seçimin bundan önceki seçimler gibi olmayacağını,ülke geleceği açısından çok önem taşıdığını göz önüne alınmalı.

---------------------------

CHP TABANI YENİ ARAYIŞTA

Bazı partililerin grupçu anlayışları devam ederken CHP’ye gönül veren, makam mevki peşinde olmayan partililer bir araya gelip partilerinin başarısını engelleyecek çalışmalara karşı tavırlarını belirleme arayışında

Uzun yıllar bu partiye beklentisi olmaksızın oy veren partililer Cumhuriyetin kurucusu olan bir partinin bir kez daha hüsrana uğramasını istemiyor.

Bu doğrultuda bilgi  sahibi parti önderlerini de yanlarına alarak partilerinin bir kez daha başarısı nı engelleyecek bu çalışmaları  engellemek için çalışma başlatmak istiyorlar.

Bu çalışmalarını sonucunu da genel merkez yetkililerine iletmek amacındalar.

Bu faaliyet içinde olanlar özellikle partilerinde grupçu almayışın son bulmamasından,  yine devam etmesinden yakınıyor.Bunun halk nezdinde  partiye güveni azaltacağını ,bu anlayışın genel merkez anlayışına da ters düştüğünü söylüyor. Partide grupçu anlayışla politika yapmak peşinde olanlarla  mücadele edeceklerini ,bu konuda ısrar edenleri genel merkeze bildireceklerin belirtiyor.

-----------------

FIKRA

BORÇ MESELESİ

Mişon’un Solomon’a 1000 lira borcu vardı.

 Bu yüzden de geceleri gözüne uyku girmiyordu.

Bir gün borçlu olduğu Solomon’un kapısını çaldı.

  ”Solomon” dedi.”Benim sana 1000 lira borcum vardı ya…Onu sana ödemeyeceğim.”

-“ Niçin ödemeyeceksin kuzum?”

- Niçin olacak? Bugüne kadar sana borcumdan gözüme uyku girmedi.Bundan sonra da sen uykusuz kal.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.