1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ  KUTLANDI

DİSK,KESK,TMMOB,TTB, Türk Diş Hekimlerinin katılımı ile Saraçlar Caddesinde  1- Eylül Barış Günü etkinliği yapıldı.

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ  KUTLANDI

DİSK,KESK,TMMOB,TTB, Türk Diş Hekimlerinin katılımı ile Saraçlar Caddesinde  1- Eylül Barış Günü etkinliği yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Eylül 2018 Pazartesi 09:04
1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ  KUTLANDI

DİSK,KESK,TMMOB,TTB. Türk Diş Hekimleri mensuplarının katılımlarıyla Saraçlar Caddesi’nde Dünya Barış Günü  Etkinliği düzenlendi.  

Toplantıda  konuşan Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Kezban Deniz konuşmasında şunları söyledi, “ Barış yanşadığımız ülkede ön koşulsuz olarak herkes için talep etmek,komşu ülkelerin halkları başta olmak üzer tüm halklarla barış içinde yaşamasını istemek ve kendi ülkemizde eşit, demokratik özgür ve barış içinde yaşamak için mücadele etmek insan olmanın şartıdır

Emperyalist, kapitalist düzenin insan emeğini ve doğayı talan etmek üzere insanlığa karşı yürüttüğü savaşa karşı emeğin talepleri için yürütülecek mücadele ve bu uğurda atılacak her adım bizleri barışa doğru biraz daha götürür. Barış uğruna mücadele edilmesi gereken, kazınılması gereken bir mücadele başlığıdır” dedi.

İKTİDAR PARTİSİ MUHALİFLERİ SUSTURMAK İSTİYOR

İktidar Partisi AKP için “ Barış” muhaliflerin ses çıkarmadığı,6 milyon oy alan bir partinin eş başkanının,  muhalefet milletvekillerinin  hapse atılabildiği  anlamanı geldiğini belirten  Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü,” Cumartesi Anneleri’nin  700 haftadır sürdürdükleri çocuklarını arama eylemine  polis müdahalesinin doğal karşılandığı, bir oy daha fazla alabilmek için  dinci gericiliğin  sosyal yaşamın  her yanını kapladığı, halklar arasında gerilim ve düşmanlık tohumlarını ekilmeye çalışıldığı; ekonomik kriz karşısında yandaş şirketlerin borçları yapılandırma adı altında kanunun sırtına yıkılırken , işini isteyenlerin sokağa atıldığı, yasal hak olan grevlerin ertelendiği, yasaklandığını; “geçinemiyoruz” diyenlerin terörist vatan haini olarak ilan edildiği, bir ortamın hakim kılınmasıdır. AKP iktidarınca barış, milyonlarca emekçi ve muhalifin kendileri için yaratılan yeryüzü cehennemine ses çıkarmadan  boyun eğmesi, iktidarla bu koşullarda uyum içinde yaşamasıdır” diye konuştu.

EMPERYALİSTLER ÜLKE KAYNAKLARINI SÖMÜRÜYOR

Emperyalistleri baş temsilcisi ABD ve bugünkü sözcüsü Trump için, barış, başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın her bölgesinde  sömürü ilişkilerini sürdürebildikleri, yatırımlarını garanti altına aldıkları,  savaş ve çatışmalarla halkları birbirine kırdırdıkları enerji başta olmak üzere bütün yer üstü ve yer altı zenginliklerine  el koyabilecekleri  ve buna kimsenin ses çıkarmadığı bir düzende at koşturabilmek olduğunu kaydeden Deniz, “Oysa emikçiler için kadınlar için ezilen halklar için  barış; emeğinin karşılığını alabilmektir. Halkların eşit ve özgün  birlikteliğinin sağlandığı, demokratik taleplerinin karşılandığı  bir toplumsal mutabakattır. Derelerin özgür akmasıdır. Kadın erkek eşitliğidir. Çocuğun da hakları var diyebilmektir. 2018 dünyasında,  Ortadoğu coğrafyasında Türkiye’de her şeye rağmen barışı savunmaya kararlı emek ve meslek örgütleri olarak Savaşlarda, çatışmalarda yitirilen milyonlarca insanın anısı önünde  saygıyla eğiliyoruz. Emekçilerin ve ezilen halkların kendi hakları için  yürüttükleri mücadelenin  en temel başlığının  barış olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz” diye konuştu.

Fikri Yalın

Son Güncelleme: 03.09.2018 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.