15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA FUTBOL TURNUVASI

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek olan Spor Extra Trakya Birlik U11 Futbol Turnuvası’nda 24 takım, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 248 vatandaşın anısına sahaya çıkacak.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA FUTBOL TURNUVASI

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek olan Spor Extra Trakya Birlik U11 Futbol Turnuvası’nda 24 takım, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 248 vatandaşın anısına sahaya çıkacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Temmuz 2019 Perşembe 09:08
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA FUTBOL TURNUVASI

Spor Extra 2’nci Trakya Birlik U11 Futbol Turnuvası, bu yıl 12-13-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Turnuvaya; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, İstanbul ve Bulgaristan’dan futbol kulüpleri katılacak. Turnuva Koordinatörü Levent Takan, 15 Temmuz tarihine denk gelmesinden dolayı bu yılki turnuvanın adının, ‘15 Temmuz Şehitleri Anısına Spor Extra 2.Trakya Birlik U11Cup’ olduğunu belirtti.

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE İTHAF EDECEĞİZ”

Takan, bu yılki turnuvayı 2015 yılında gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminde hayatını kaybeden 248 yurttaşa ithaf edeceklerini belirterek, “Bu yıl turnuvamızı Saraçhane 1 ve 2 numaralı sentetik çim futbol sahalarında yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl doğal çim 25 Kasım Stadında gerçekleştirdiğimiz turnuvamızı Saraçhane sentetik çim sahalarda yapmamızın nedeni, bu sene turnuvamıza 24 takımın katılacak olması ve Saraçhane futbol sahalarında aynı anda 4 maçı oynatacaklarını söyledi. Bu yılki 2. Trakya Birlik U11 Futbol Turnuvamızı, tarih olarak da denk geldiği için 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilmeye çalışılan hain FETÖ darbe girişiminin durdurulmasında yaşamlarını yitiren 248 yurttaşımız anısına ithaf edeceğiz. Bu nedenle bu yılki turnuvamızın adı, ‘15 Temmuz Şehitleri Anısına Spor Extra 2.Trakya Birlik U11Cup’ oldu. Anıları önünde saygıyla eğiliyor, ruhlarını şad ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BULGARİSTAN’DAN 2 KULÜP KATILACAK”

Takan aynı zamanda bu yılki turnuvanın uluslar arası bir anlam taşıdığını da vurgulayarak, “Bu yılki turnuvamızın bir başka özelliği de uluslar arası bir anlam taşıması. Turnuvada yer alacak 24 takımın içinde 2 tane de komşumuz Bulgaristan’dan gelen kulüp var. Karadeniz kıyısında bulunan Burgas şehrinin köklü kulüplerinden Neftochimic 2 takımla turnuvamızda yer alacak. Amacımız gelecek yıl turnuvamıza Balkan ülkelerinden daha fazla takımı katarak turnuvanın uluslar arası özelliğini artırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“24 TAKIM MÜCADELE EDECEK”

Takan, turnuvada 24 takımın 4 grupta mücadele edeceğini belirterek, “Her grup 6 takımdan oluşacak. Maçlar 25 dakika olacak ve her maçta hava şartları da göz önüne alınarak 5 dakikalık bir devre arası verilecek. Maçlar Saraçhane 1 ve 2 Nolu sahalarda oynanacak ve aynı anda 4 maç gerçekleşecek. Maçları Edirne bölgesi resmi hakemleri yönetecek. İlk dörde girecek takımların dışında her takım grup ve klasman maçları dahil 7 maç oynayacak. İlk dörde girecek olan takımlar 8 maç yapmış olacak. Toplamda 88 maç oynanacak. Turnuvanın açılışı 12 Temmuz Cuma günü olacak ve saat 15:30’da Edirne Saraçhane stadında tüm takımların katılımıyla açılış seremonisi gerçekleştirilecek. Açılış seremonisine Edirne Vali yardımcılarımızdan Dr. Yusuf Güler katılacak ve bir konuşma yapacak. Edirne’de göreve başladığı günden itibaren şehrimizin tüm sorunlarına olduğu gibi spora da yakın bir ilgi ve alaka gösteren Valimiz Ekrem Canalp programının yoğun olması nedeniyle turnuvaya katılamayacağını bildirse de 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlediğimiz 2.Trakya Birlik U11 Futbol Turnuvası’na yakın ilgi ve alaka göstermiştir. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. 12 Temmuz Cuma günü saat 16:00-19:00 arasında ilk grup karşılaşmaları yapılacak.” dedi.

“TURNUVANIN TOPLAM OYUNCU SAYISI 288”

Takan, grup maçlarının 13 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00 itibariyle başlayacağını söyleyerek, “Hava sıcaklığı göz önüne alınarak saat 12:00-16:30 arası müsabaka yapılmayacak. 16:30’da başlayacak olan ikinci gün maçları saat 19:00’da tamamlanacak ve grup maçları sona erecektir. 14 Temmuz Pazar günü klasman ve final maçları oynanacaktır. Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çapraz eşleşme usulüne göre karşılaşacaklar ve buradan ilk 8’e girecek takımlar belli olacaktır. Gruplarını 3-4-5 ve 6’ıncı sırada bitiren takımlar da son gün klasman maçlarında karşılaşacak ve bu maçların sonunda sıralama netleşecektir. Son gün maçlar saat 09:00’da başlayacak ve saat 12:30’da sona erecektir. Final karşılaşması saat 12:00’de oynanacaktır. Final karşılaşmasının ardından kupa töreni ve kapanış seremonisi yapılacaktır. İlk 4’e giren takımlara kupa, diğer takımlara turnuva katılım belgesi verilecektir. Turnuvayla ilgili bazı sayılar paylaşmak isterim. Takımların oyuncu kadroları 12’dir. Sahada 8 oyuncu olacak 4’ü yedek bekleyecektir. Oyundan çıkan oyuncu gerek görüldüğünde tekrar oyuna girebilecektir. Buradaki amaç çocuklarımızın sahada daha fazla kalabilmelerini sağlamaktır. Turnuvanın toplam oyuncu sayısı 288’dir. Antrenör sayısı 48. Maçlarda 8 resmi hakem görev yapacaktır. Her sahada birer olmak üzere 2 sağlık elemanı bulunacaktır. Her sahada 2, toplamda 4, bir de tertip komitesi başkanı olmak üzere 5 kişiden oluşan tertip komitesi görev yapacaktır. Maçların akışından ve işleyişinden tertip komitesi sorumlu olacaktır. Turnuva süresince 3 bin şişe suyun tüketileceği öngörülmektedir. Ayrıca Cumartesi ve Pazar günleri öğlen yemeği için 800 adet kumanya dağıtılacaktır. Edirne dışından gelen 19 takımın barınma ihtiyacı, 2 akşam yemeği ve 2 sabah kahvaltısı tarafımızdan karşılanacaktır. 5 Edirne takımı da bir akşam yemeği ve bir sabah kahvaltısına dahil olacaktır. Turnuvada gol kralı, en centilmen oyuncu, en iyi kaleci, en iyi defans, en iyi orta saha ve en iyi forvet oyuncusu ile en centilmen takım seçilecek.  Cumartesi günü verilecek öğle arasında 24 takım kafilesi Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesini ziyaret edecektir.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.