2 KURUCUYA, FAHRİ HEMŞEHRİLİK

Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda Trakya Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tarık Karadeniz ve Edirne Giyim Sanayi'nin Kurucusu Mümtaz Erman'a Fahri Hemşehrilik Beratı'nın verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

2 KURUCUYA, FAHRİ HEMŞEHRİLİK

Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda Trakya Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tarık Karadeniz ve Edirne Giyim Sanayi'nin Kurucusu Mümtaz Erman'a Fahri Hemşehrilik Beratı'nın verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Kasım 2017 Salı 10:01
2 KURUCUYA, FAHRİ HEMŞEHRİLİK

    Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Gündem dışı maddelerde, Edirne'nin Kurtuluşu nedeniyle düzenlenen 25 Kasım Resepsiyonu'nda geleneksel hale getirilen Fahri Hemşehrilik Beratı'nın bu yıl Trakya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tarık Karadeniz ve Edirne Giyim Sanayi'nin Kurucusu Mümtaz Erman'a verilmesi oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi. 
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantı öncesi, Edirne Belediyesi Taekwondo Takımı'nda yer alan ve katıldıkları müsabakalarda derece elde eden Irmak Çetin, Güney Takas, Derya Eşme, Efecan Tanrıkut, Naz Erol, Ege Mutlu, Emir Yumurtacı ve Mine Karakaçan, Meclis tarafından ödüllendirildi. Başkan Gürkan; “Genç başarılı evlatlarımız Edirne'nin, Türkiye'nin gururu oldular. Ben de Edirne Halkı adına sizlere başarılar diliyor, takdirlerimi sunuyorum. Ben ayrıca bu başarıda büyük payı olan Kulübümüzün Antrenörü Metin Eşme'yi de tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
    Başkan Gürkan ölüm yıldönümünde Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit ve 10 Kasım'ın yaklaşmasından dolayı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla andıklarını belirterek toplantıyı açtı. Toplantıda 10'u gündem toplam 14 madde oybirliğiyle karara bağlanırken, Korsan Taksi taşımacılığının engellenmesi için Belediye Taksi Yönetmeliği'nde değişikliğe gitmeyi içeren madde, Ulaşım Hizmetleri Komisyonu'na havale edildi. 
Gündem Betxlarge dışı 1 ve 2. Madde'de 25 Kasım Edirne'nin Kurtuluşu'nda düzenlenecek Resepsiyon'da 2 isme Fahri Hemşehrilik Beratı'nın verilmesi görüşüldü. Trakya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tarık Ahmet Karadeniz ve Edirne Giyim Sanayi Kurucusu ve Genel Müdürü Mümtaz Erman'ın Fahri Hemşehrilik Beratı alması oybirliğiyle kabul edildi. 
“ÇOK ZOR BİR İŞİ BAŞARMIŞ”
    Başkan Gürkan, Prof. Dr. Tarık Ahmet Karadeniz ile ilgili olarak, “Bu yıl yine gerçekten bizim için çok önemli olan, kentimizin hem kültürel kimliğine, hem sosyal gelişimine hem de ekonomik dinamizmine ciddi katkısı olan Trakya Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü olan değerli hocamız Prof. Dr. Tarık Ahmet Karadeniz'e bu yıl Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesini teklif ediyorum. Ahmet Karadeniz o yıllarda 1982'de gerçekten çok zor olan bir işi başarmış ve T.Ü.'nün Edirne merkezli olarak Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ı kapsayan bir bölge üniversitesi olarak kurulmasında büyük desteği olmuştur.” dedi.  
    “BİN 300 EDİRNELİ KARDEŞİMİZE İŞ İMKANI SAĞLIYOR”
    Bin 300 kişiye iş imkanı sağlayan Edirne Giyim Sanayi Kurucusu Mümtaz Erman'a da Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesini teklif eden Gürkan; “Yine Edirne'de Edirne Giyim Sanayi, Modavizyon firmasından sonra en çok işçi çalıştıran işletmedir. 1300 civarında Edirneli kardeşimiz orada çalışıyor. Uzun yıllardır kalitesini bozmadan ve Edirne'deki birçok sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunup imza atan bir kuruluştur. Diğer taraftan burada roman vatandaşlarımızdan yaklaşık 300 kişi çalışmaktadır. Bu arkadaşlarımızın da imkan verildiğinde ne kadar başarılı işler yaptığını çok iyi bir örneğidir bu iş yeri. Sürekli yurtdışına dönük, çok kaliteli markalara iş yapan bir firmadır. Kentimize yaptığı katkılar ve bu insanlara iş sağladığı için bu firmanın kurucusu Sayın Mümtaz Erman'a da fahri hemşerilik beratı verilmesini takdirlerinize sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 
    Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nın 2. Oturumu, 22 Kasım Salı günü saat 14.00'da gerçekleşecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.