Flaş Haber
Kapat

23 NİSAN HEDİYESİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Edirne Belediyesi tarafından Şükrüpaşa Mahallesi’ne yeni yapılan basketbol sahası ile 23 Nisan Sokak Basketbolu Turnuvası’nın açılışını gerçekleştirdi.

23 NİSAN HEDİYESİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Edirne Belediyesi tarafından Şükrüpaşa Mahallesi’ne yeni yapılan basketbol sahası ile 23 Nisan Sokak Basketbolu Turnuvası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Nisan 2018 Salı 08:56
23 NİSAN HEDİYESİ

Turnuvada 28 takım kıyasıya mücadele ederken, turnuvanın birincisi 7-9 yaşta Boğalar; 10-14 yaşta Edirne Bulls oldu.

‘Çocuklar özgür büyüsün; özgür çocuklar olsun’ parolasıyla yola çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şükrüpaşa Mahallesi’ne kazandırılan basketbol sahasının açılışın gerçekleştirdi. 23 Nisan’da hizmete sahabet kazandırılan sahada aynı zamanda  ‘Haydi Çocuklar Takımını Topla, Basketbol Ruhunu Sokakta Yaşa’ parolasıyla 23 Nisan Sokak Basketbolu Turnuvası düzenlendi. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvaya 7-9 ve 10-14 yaş gruplarından toplamda 28 takım katıldı.

Turnuva öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Gürkan, 23 Nisan tarihinin egemenliğin saraydan alınıp halka verildiği gün olduğunu belirterek, “Bugün; Cumhuriyeti’mizin kurtarıcısı, milletimizin kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğu gün. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı kutlu olsun. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Ama onun ötesinde Cumhuriyet, hangi köyde, hangi kentte, hangi sosyal sınıfta, hangi ekonomik grupta olursa olsun bütün vatandaşlarına fırsat eşitliği tanıyan bir idaredir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltılarısınız.’ Bu Cumhuriyeti, bu idareyi kuran, egemenliği saraydan alıp halka veren o büyük insan, ebedi başkomutan Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti de siz gençlere emanet etmiştir. Biliyoruz ki Atatürk’ün İlke ve Devrimleri ışığında, Cumhuriyet’in sarsılmaz yolunda, bu Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılacak olanlar da siz değerli gençlersiniz. Eminiz ki her biriniz Atatürk’ün aydınlık yolunda, Cumhuriyet devrimlerini koruyarak, kollayarak ve yaşatarak Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacaksınız. Bu vesile ile bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve milletinizin birliği, dirliği ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Atasının yolundan ayrılmayan Türk Gençliği onun çizdiği yolda, onun aydınlattığı yolda sonsuza kadar yürümeye devam edecek bayramınız kutlu olsun” dedi.

28 takımın kıyasıya mücadele ettiği turnuvada 7-9 yaş grubunda Boğalar birinci, Plevne 4B ikinci, Karaşahinler üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara ödüllerini Edirnespor Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Üner verdi.

10-14 yaşta ise birinci Edirne Bulls, ikinci FSMA, üçüncü Gold Boys oldu. Kazanan takımlara ödüllerini Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okan 2018-04-25 09:06:17

Sadece yeni Edirne olarak tabir edilen gölet civarı Şükrüpaşa, Kocasinan, Birinci Murat vb. mahallelerde değil Kıyık, Küçükpazar, yeniimaret, yıldırım, saraçhane gibi kenar mahallelerde de çocuklar var. İnşAllah oralarda da bu tür tesisleri görürüz.