24 YENİ EDAK ÜYESİ SERTİFİKALARINI ALDI

Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan 24 yeni EDAK üyesi sertifikalarını almaya hak kazandı.

24 YENİ EDAK ÜYESİ SERTİFİKALARINI ALDI

Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan 24 yeni EDAK üyesi sertifikalarını almaya hak kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Haziran 2023 Cuma 00:00
24 YENİ EDAK ÜYESİ SERTİFİKALARINI ALDI

1999 Yılı Gölcük ve Düzce depremleri sonrası, bir grup gönüllünün bir araya gelerek kurduğu Edirne Arama Kurtarma Derneği EDAK, 2023 yılı Eğitim Programını tamamladı.

Edirne Arama Kurtarma Derneği’ne yeni katılım sağlayan üyeler, düzenlenen 6 haftalık Eğitim programını tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı.

Üyeler , Eğitim süreci içerisinde , Kişisel Koruyucu Malzemelerin Kullanımı ve Standartları, Acil Durum Lojistiği ve Lojistik Fonksiyonları, Yıkılma Formasyonları, Enkaz Bölgesi Genel Riskleri, Enkaza Yaklaşma, Temel Arama Teknikleri, Enkaza İlk Müdahale ,Temel Müdahale Teknikleri, Enkazda Kazazedeye Müdahale ve Tahliye , Saha Uygulamaları konularındaki eğitimlerini tamamladı.

Edirne Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Ceylan belge takdimi sırasında; “Sizleri tebrik ediyor ve hayırlı uğurlu olsun diyorum , artık sizler de birer EDAK üyesisiniz ve aynı zamanda da sorumluluğunuz var

Bundan sonra afetler konusunda her an her türlü olaylarla karşı karşıya kalabilirsiniz ve gecenin bir vakti telefonunuz acil çağrı için çalabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan diğer üyelerin belge takdimini ise Yönetim Kurulu üyeleri Fırat Çakıcı ,Emre Karaca ,Eğitim Birim Sorumlusu Metin Kuş ve önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Savaşçı takdim ettiler.

SERTİFİKALARINI BABALARI’NIN ELİNDEN ALDILAR

Eğitim programını tamamlayan üyelerin , katılım belgelerini almaları esnasında ilginç olaylar da yaşandı. Edirne Arama Kurtarma Derneği’nin kurulduğu yıllarda çocuk yaşta olan ve sonradan gönüllü üye olarak EDAK’a katılan ve Eğitim sürecini tamamlayarak belge almaya hak kazanan Ilgaz Çakıcı (26) ,Yonca Kuş (28) , Taha Savaşçı (30) belgelerini kurulduğu yıllarda EDAK üyesi olan Babaları , Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Çakıcı , Eğitim Birim Sorumlusu Metin Kuş ve Üye Hakan Savaşçı’nın elinden alırken duygu dolu anlar yaşandı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından belge töreni sona erdi.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.