5 SENEDİR KULLANILMAYAN LOJMANLAR YIKILACAK

Mithatpaşa Mahallesinde 5 senedir kullanılmayan askeri lojmanlar için yıkım kararı alındı.

5 SENEDİR KULLANILMAYAN LOJMANLAR YIKILACAK

Mithatpaşa Mahallesinde 5 senedir kullanılmayan askeri lojmanlar için yıkım kararı alındı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ekim 2018 Çarşamba 08:58
5 SENEDİR KULLANILMAYAN LOJMANLAR YIKILACAK

Mithatpaşa Mahallesinde 5 senedir kullanılmayan askeri lojmanlar için yıkım kararı alındı. Türkiye Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) aldığı kararla; yaşı geçmiş, kullanıma uygun olmayan, tadilatı maliyetinden yüksek rakamlara ulaşan Türkiye genelindeki bazı lojmanlar hakkında yıkım kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan 6 blok lojman için de  yıkım süreci başlatıldı.

“ETRAFA ZARAR VERDİKLERİNE DAİR ŞİKÂYETLER ALIYORDUK”

Alınan yıkım kararı hakkında konuşan ve mahalle olarak alınan karardan memnun olduklarını aktaran Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, “Kullanılmayan lojmanların yıkılacağına dair bilgi geldiğinde çok memnun olduk. Çünkü zaman içerisinde kullanılmayan bu lojmanlarda uyuşturucu bağımlıları, yabancı uyruklu vs. gibi şahıslar lojmanları kullandığına ve etrafa zarar verdiklerine dair şikâyetler alıyorduk. Bazen çocuklarımız bu lojmanları oyun alanı olarak kullanıyordu. Bu lojmanlarda eski malzemeler, çöpler vs. gibi atıklar vardı. Allah korusun bu zamana kadar bir olumsuzluk yaşanmadı ama çocuklarımızın başına kötü bir durum gelebilirdi. Doğal olarak mahallelilerimiz tedirgin oluyordu. Biz de mahallelilerimizin bu şikâyetlerini göz önünde bulundurarak bize ulaşan konuları ve şikâyetleri yetkili mercilere ilettik. Sağ olsunlar alınan kararla burada kullanılmayan lojmanların yıkılacağına dair bilgileri bize ilettiler. Sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin aldığı bir kararla Türkiye genelinde kullanılmayan, yaşı geçen veya kullanıma uygun olmayan lojmanlar için yıkım kararı alındığını öğrendik. Şimdi yıkım ekipleri Kırklareli’ndeki yıkım işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Süloğlu’ndaki belirlenen yerlerde çalışıyorlar. Yetkililer, 10-15 gün içerisinde Edirne’deki belirlenen lojmanların yıkımı için buraya geleceklerini belirttiler. Yıkım kararını mahallelilerimize anlattığımda büyük memnuniyetle karşıladılar. Yıkıldıktan sonra farklı bir şekilde kullanılacağına eminim ancak yıkılan lojmanların yerine ne yapılacağına dair her hangi bir bilgi verilmedi. Mahallemizin sorunları çözüm buldukları için Edirne Valimize, Edirne Belediye Başkanımıza, Edirne Garnizon Komutanlığına teşekkür ederiz” Diye konuştu

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.