5 ŞİŞEYE 1 TORBA!

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, belediye olarak 60 bin bez torba yaptırdıklarını ve bu bez torbaları 5 plastik şişe getiren kişilere dağıtacaklarını ifade etti.

5 ŞİŞEYE 1 TORBA!

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, belediye olarak 60 bin bez torba yaptırdıklarını ve bu bez torbaları 5 plastik şişe getiren kişilere dağıtacaklarını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ocak 2019 Salı 09:12
5 ŞİŞEYE 1 TORBA!

Poşetin paralı olmasıyla birlikte, poşet üretiminde yüzde 50 kadar azalma oldu. Edirne Belediyesi de bu konuda güzel bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 60 bin bez torba yaptırdıklarını ve bu torbaları 5 plastik şişe getiren kişilere dağıtacaklarını ifade ederek, bu durumda hem pet şişelerin sokağa atılmasının önleneceğini hem de poşet kullanımının azalacağını söyledi.

“60 BİN BEZ TORBA YAPTIRIYORUZ”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 2 yıl önce de belediye olarak bez torba dağıttıklarını ancak bu kadar ses getirmediğini belirterek, “2 sene önce biz belediye olarak bez torba dağıttık. Çocuklarımız bu torbalara kendilerince çevre duyarlılığıyla ilgili resimler çizdiler. Bu konuyu biz çok önemsiyoruz. 2 yıl önce dağıtımı yapıldığında bu kadar ses getirmemişti. Bizim için önemli olan konu şu, plastiği hayatımızdan ne kadar çıkartırsak o kadar çevreyi koruruz. Başkanımızın talimatıyla 60 bin bez torba yaptırılıyor. Bu anlamda Edirne Belediyesi olarak 5 pet şişe getirene 1 bez torba vereceğiz. Pazar yerlerinde de dağıtımı olacak. Böylelikle hem çevre duyarlılığı artmış olacak. Çocuklarımıza gençlerimize ve diğer tüm vatandaşlarımıza pet şişeleri sokağa atmamayı alıştıracağız. Onlar bize getirecek bizde karşılığında bez torba vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’DE İNSANLAR BU KONUDA BİLİNÇLİ”

Kendisinin evde d bu bez torbalardan kullandığını vurgulayan Tanrıkulu, “Yerinde ayrıştırma ve tüketimi azaltma çok önemli. Buradan vatandaşımıza söylemek istediğimde şu, çok paketli malzeme alınmasın. Poşeti engelliyoruz fakat örneğin; bir bisküvi alıyoruz 5’li oluyor ve hepsinin ayrı poşeti oluyor. Plastiği her anlamda azaltmaya gitmeliyiz. Bu uygulama başlar başlamaz poşet üretimi yüzde 50 düştü, bu çevre için çok önemli. Poşetin paralı olma durumu olmasaydı, bizler dünyayı plastik çöpleriyle dolu bir yer haline getirecektik. Bazen halkımız geri dönüşüm oluyor mu, diyor. Geri dönüşümlerimiz oluyor ve insanlar Edirne’de bu konuda çok bilinçli.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.