Flaş Haber
Kapat

“50 BİN LİRA YAKIŞMIYOR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 50 bin liralık ödülün Türkiye Başpehlivanına yakışmayan bir rakam olduğunu dile getirdi.

“50 BİN LİRA YAKIŞMIYOR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 50 bin liralık ödülün Türkiye Başpehlivanına yakışmayan bir rakam olduğunu dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Temmuz 2017 Salı 10:14
“50 BİN LİRA  YAKIŞMIYOR”

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kayıt olan pehlivanlara, hakemlere ve cazgırlara dağıtılan harcırah ve konaklamaların yaklaşık 1.5 milyon lira olduğunu, ancak ödül için dağıtılan toplam paranın 250 bin lira olduğunu söyledi. Gürkan, yaklaşık 50 bin lira ödül alan Başpehlivana ise bu rakamın yakışmadığını belirtti.    
    ''NEDEN 500 BİN VEREMİYORUZ?''
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Başpehlivanına verilen 50 bin bonus veren siteler liralık ödülün az olduğunu belirterek; ''Bu yıl Kırkpınar'ı düzenleyen kurum olarak yaklaşık 250 Gencobahis bin TL ödül dağıttık. Mesela Başpehlivana 50 bin lira. Türkiye Başpehlivanına 50 bin lira yakışan bir rakam değil. Açıkça ifade ediyorum bunu. Neden 500 bin lira verilmesin. Neden 500 bin lira veremiyoruz? Çünkü buraya gelen 2200 pehlivanın, büyük çoğunluğuna yolluk ve harcırah veriyoruz. Hakemlerin ve cazgırların yolluklarını, harcırahlarını veriyoruz. Konaklamaları veriyoruz. Düzenleyen kurum olan Edirne Belediyesi'ne Tanıtma Fonu'nun verdiği 300 bin lira dışında hiçbir katkı yok. Geçen yıl 1969 pehlivan katılmıştı. Sadece pehlivanların, hakemlerin, cazgırların harcırah ve konaklamalarına ödediğimiz para 1.5 milyona yakın. Diğer taraftan bakıldığında bu pehlivanlara 250 bin lira ödül dağıtılıyor. Hangisi doğru bunun?'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.