55 BİN ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI

Edirne’de 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 55 bin 251 öğrenci ders başı yaparken, yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

55 BİN ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI

Edirne’de 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 55 bin 251 öğrenci ders başı yaparken, yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Eylül 2019 Salı 08:01
55 BİN ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI

2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle, Edirne’de yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreni ve kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında sabah saatlerinde Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Sonrasında Edirne Merkez 75.Yıl İlkokulunda, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımıyla İlköğretim Haftası açılış programı yapıldı. Öğrencilerin ilk gün heyecanına bazı veliler de ortak olurken; öğrencilerin Başkan Gürkan ve Vali Canalp’ten imza almaları dikkat çekti. Düzenlenen törende öğrenciler adına konuşmayı 75. İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Fatma Azra Demiral yaptı. Ardından 4. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan arkadaşlarına ‘Hoşgeldiniz’ karşılaması yaptı ve 4. Sınıf Öğrencisi Yağmur Olcar ‘Okulumuz’ adlı şiiri okudu.

ARPACI: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ AYDINLATACAK EĞİTİM MEŞALESİNİ YAKIYORUZ”

İlköğretim Haftasının önemine dair konuşmayı yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler sizleri yarınlarımızın teminatı olarak görüyor, sizlere çok önem veriyoruz ve sizlerle gurur duyuyoruz. Milletçe ve ailece en değerli varlıklarımız evlatlarımızdır. Onları büyütüp, bizlere emanet ettiniz. Biz de çocuklarımızı değerli öğretmenlerimizin ellerinde bir elmas ustası gibi işleyerek hayata hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Onların başarıları ile hep birlikte gurur duyacağız. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak için, yüreği Türkiye için yüreği çarpan milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerinde ülkenin kaderini tarif edecek genç beyinlere zemin hazırlamak en büyük görevimizdir. Bu amaçla; Bakanlığımızın 2023 Eğitim vizyonu teması ‘Mutlu çocuklar, güçlü Türkiye’ İlimizdeki okullarımızda, Valimiz Ekrem Canalp’ın himayelerinde 10 farklı türde 155 adet tasarım-beceri atölyesi yapılmaktadır. Hayatın en önemli işi eğitim olduğu bilinciyle çocuklarımızı sadece akademik anlamda değil, uygulamalı eğitimi ön plana çıkararak; onları bilim, kültür, sanat ve spor başta olmak üzere her alanda özgün eğitimle başarılı kılacak eğitim ortamları hazırlanmaktadır. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının ilk gününde, ilimiz genelinde 244 okul ve kurumumuzda, 3 bin 294 derslikte 4 bin 721 öğretmen ve yönetici personelimiz, 55 bin 251 öğrencimizle birlikte ülkemizin geleceğini aydınlatacak eğitim meşalesini yakıyoruz. Amacımız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizden çok şey bekliyoruz’ vecih sözünü yerine getirmek, eğitimde mutlaka başarıya ulaşmaktır.” dedi.

GÜL: “EDİRNE’DEKİ TASARIM VE BECERİ ATÖLYELERİNDE MUAZZAM BİR SONUÇ ÇIKTI”

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Mehmet Nezih Gül ise, “Eğitimde muhasır medeniyet seviyesine çıkmak doğrultusunda, pek çok üstün hedefler belirlenmiş ve bu hedeflere giden yol haritamız ortaya konmuş. Eğitim vizyonumuzda olduğu üzere, çocuklarımız yaşayacakları çağın becerileri ile donatılmaları önemli olduğu gibi, çocuklarımızın tasarım ve beceri atölyeleri, okul dışı öğrenme imkanları, okul profili değerlendirmeleri mesleki ve teknik eğitim sektörü ile yapılan işbirliği çalışmalar doğrultusunda, en iyi bir biçimde yetiştirilmeleri için tüm eğitim camiası olarak bizler seferberliğimizi devam ettiriyoruz. Edirne’de tasarım ve beceri atölyelerinde Türkiye’deki diğer ilerimizi düşündüğümüzde çok muazzam bir sonuç olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“TOPLUMLARIN İLERİ NOKTALARA GİDEBİLMESİ EĞİTİMLE MÜMKÜNDÜR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp de, “Bugün Edirne’nin 9 ilçesinde çok farklı bir heyecan var. Bugün böyle olması gerekiyor çünkü bu gün eğitim-öğretim başlıyor. Bugün Edirne’mizde 55 bin öğrenci, Türkiye’mizde de 18 milyon 100 bin öğrenci ders başı yapıyor. Eğitimin çok farklı fonksiyonları var. Bir tanesi eğitimin çok farklı fonksiyonudur. Her bir bireyin mutlaka eğitime ve eğitilmeye ihtiyacı vardır. Hayatını eğitilmiş bir birey olarak sürdürmesidir. Ama eğitimin toplumsal bir fonksiyonu da vardır. Var olan toplumların ileri noktalara gidebilmesi mutlaka eğitimle mümkündür. Eğitim aynı zamanda ekonominin bir alt yapısıdır. Güçlü bir eğitim altyapısı olmadan, ekonomik refahı da sağlayabilmek mümkün değil.  Bilimsel gelişmelerin önünü açabilmek için de eğitim mutlaka gerekli. Bu yıl 155 okulumuzda 10 farklı alanda tasarım ve beceri atölyelerini faaliyete geçireceğiz. Bunların önemli bir kısmını önümüzdeki 2 hafta içerisinde faaliyete koymuş olacağız. 2 bölümünü de Ekim ayının 15'ine kadar eğitim öğretimin hizmetine sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.