AFAD GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Başta 6 Şubat depremi olmak üzere, ülkemizde meydana gelen doğal felaketlerde canla başla çalışarak insan hayatı kurtaran AFAD gönüllülerine düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

AFAD GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Başta 6 Şubat depremi olmak üzere, ülkemizde meydana gelen doğal felaketlerde canla başla çalışarak insan hayatı kurtaran AFAD gönüllülerine düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2024 Pazar 00:00
AFAD GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Törende konuşan Vali Yunus Sezer,gönüllülüğün sadece insani değerlere saygı olmadığını, topluma karşı sorumluluğuda yerine getirmek olduğunu belirterek, zorlu koşullarda görev yapan AFAD gönüllülerini kutladı.

Vali Sezer, "sizler ülkemizin en değerli varlıklarısınız.Allah hepinizden razı olsun iyiki varsınız" dedi.
Karaağaç'ta bir restoranda düzenlenen sabah kahvaltısının ardından, başta deprem olmak üzere ülkemizin bir çok şehrindeki doğal afetlerde görev yapan gönüllü AFAD üyelerine, Vali Sezer ve AFAD yetkilileri tarafından sertifikaları verildi.

KAYA "HİÇ BİR ÇIKAR GÖZETMİYORLAR"

AFAD İl Müdürü Elvan Kaya, afetlerde gönüllü olan kişilerle birlikte çalıştıklarını, bu kişilerinde hiç bir çıkar gözetmeden ellerinden geleni yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

" Son zamanlarda ülkemizde çok büyük fırsatlar bulunmakta ve bunlarla ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların önemli bir kısmını gönülden yanımızda olan ve bizimle birlikte çalışan arkadaşlarımız sayesinde gerçekleştirdik. Bu destek bizim için son derece kıymetli. Hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin, sadece toplumumuza fayda sağlama gayretiyle çalışan arkadaşlarımız var. Bu güzel işlerde birlikte çalıştık ve Kahramanmaraş'ta olmayacak kadar zor işlerde dahi başarı sağladık. Özellikle şeffaflık ilkesine uyarak, ortaya önemli sonuçlar çıkardık. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum".

AFAD GÖNÜLLÜSÜ İNANÇ "ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

AFAD gönüllüsü Selda İnanç'da, ülkemizde doğal afetlerin sıkça yaşandığını, bu süreçte gönüllü olmanın çok önemli olduğunun ortaya çıktığını ifade ederken, "bilindiği üzere ülkemiz, deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerin sıkça yaşandığı bir coğrafyada yer alıyor. Geçmişte yaşadığımız büyük afetler, ülkemizin ne kadar ciddi bir tehdit altında olduğunu gösterdi. Özellikle 1999 Marmara depremi ve 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depremi gibi olaylar, afetlerle başa çıkabilmek için toplumun gönüllü yapılanmalarının ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.Bu bağlamda, biz gönüllüler olarak, elimizden gelen her şeyi yapmak ve afet öncesi ve sonrası kayıpları en aza indirmek için çaba sarf etmek adına AFAD arama kurtarma gönüllüsü olmaya karar verdik. Bu süreçte bize destek olan Sayın Valimiz Yunus Kazer'e, AFAD İl Müdürümüz Sayın Elvan Kaya'ya, müdür yardımcılarına ve değerli eğitmenlere teşekkür ediyoruz. Söz veriyoruz ki, bu zorlu süreçte ajan olmak ve derman olmak için canla başla çalışacağız" diye konuştu.

VALİ SEZER "SİZLER BİRER KAHRAMANSINIZ"

Vali Yunus Sezer'de, doğal afetler sırasında canla başla çalışıp insan hayatı kurtaran gönüllüleri kutlarken, her bir ferdin gerçek kahraman olduğunu söyledi. Sezer, AFAD'ın gönüllülük sistemi ile çok işler başardığını kaydederken, şöyle konuştu:

"Ülkemiz, çeşitli doğal afetlerle sık sık karşı karşıya kalan bir ülke. Sel, deprem, yangın, heyelan gibi afet türleri her birimizin yaşadığı bir gerçeklik. Son dönemde Yozgat'ı etkileyen Sulusaray'daki deprem gibi acı olaylarla da karşılaşıyoruz. Bu afetlerle başa çıkabilmek için AFAD personeliyle, belediye personeliyle birlikte mücadele etmek zorundayız. Ancak bu mücadelede kendi imkanlarımızla başarı sağlamak mümkün değil.Afetlerle mücadelede başarılı olmanın temel şartlarından biri riski azaltmaktır. Ancak riski azaltmadan afetlere müdahale etmek pek mümkün değildir. Bu nedenle, gönüllülük sistemi afetlerle mücadelede önemli bir rol oynamaktadır.Gönüllülük sistemi, geçmişte ülkemizde çok önemli işlere imza atmıştır. Kızılay ve AFAD gibi kurumlar, gönüllülük sistemiyle çok değerli çalışmalar yapmışlardır. Özellikle son depremlerde gönüllü sayısının artması, afetlerle başa çıkma kapasitemizi güçlendirmiştir.Gönüllü olmak, insanlık adına yapılabilecek en önemli işlerden biridir. Her bir gönüllü, kendi mesleğinden, yaşamından bağımsız olarak afet anında yardım etmeye hazır birer kahramandır. Bu insanların çoğu aileleri, işleri varken bile afet bölgelerine koşarak yardım etmektedirler. Bu fedakarlıkları takdir etmek gerekiyor.Gönüllülük, sadece yardım etmekle kalmaz, aynı zamanda insanlık onuruna yapılan bir katkıdır. Gönüllü olmak, insani değerlere saygı göstermek ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek anlamına gelir.Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Sizler, ülkemizin en değerli varlıklarısınız. Allah hepinizden razı olsun. Devletimiz, milletimiz ve insanlık adına şükranlarımızı sunuyoruz.İyi ki varsınız"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.