AK GENÇLER VATAN ŞAİRİNİN İZİNDE PEDAL ÇEVİRDİ…

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Üniversiteler teşkilatı olarak düzenlenen farkındalık etkinliğinde İstiklal Şairini anmak için İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayarak Kent Ormanı'na kadar bayraklarla bisiklet sürdü.

AK GENÇLER VATAN ŞAİRİNİN İZİNDE PEDAL ÇEVİRDİ…

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Üniversiteler teşkilatı olarak düzenlenen farkındalık etkinliğinde İstiklal Şairini anmak için İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayarak Kent Ormanı'na kadar bayraklarla bisiklet sürdü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Mart 2022 Pazartesi 06:18
AK GENÇLER VATAN ŞAİRİNİN İZİNDE PEDAL ÇEVİRDİ…

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 101. Yılında Vatan şairi Mehmet Akif ERSOY’u anmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen gençler, bisiklet sürdü. Faaliyetin amaçlarından birisinin gençlere bisiklet alışkanlığı kazandırmak olduğu ifade edildi.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Şifa Nur CANSU, “Bugün burada istiklal şairimizi anmak için toplandık. İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 101. Yılında milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle yad ediyoruz ve kendisinin de ifadesi ile “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek kendisinin hiç unutulmayacağını ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğin organizasyon sorumlusu AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birim Başkanı İsa VURAL, “Üniversiteli gençler istiklal şairimizi anmak ve İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 101. Yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir araya geldiler. Ellerinde ortak değerimiz bayraklarımız ile birliğimiz haricinde hiçbir düşünceyi ele almadan ve etkisinde kalmadan bir araya geldiler. Adeta “söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” düsturu ile buluştular. Şimdi hem gençlere bisiklet alışkanlığı kazandırmak hem de istiklal şairimizi anmak adına ellerimizde bayraklarımızla pedallarımızı çevireceğiz.” dedi.

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Burak CAMBAZ ise “Gençlerin daime ecdadın izinde ve sürekli onları rehber edinerek hareket ettiğini ve bu şekilde hem maddi hem manevi açıdan başarılı olduklarını belirtti. Bu şekilde örnek alarak kendilerini yetiştirdiklerini belirten CAMBAZ, ayrıca “İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u anmak ve onu anlamak için gençleri pedal çevirmeye davet ettik. Bu konuşmayı protokol Evi'nin önünde yapıyorum. Biliyorsunuz ki burası o dönemde sınır karakolu olarak hizmet vermekteydi. Milli şairimiz Edirne’nin kurtuluş kutlamalarına katılmak için geldiği sırada trende uyuya kalır ve Yunan sınırını geçer. Yunan yetkililer kendisini Türk yetkililere burada teslim eder. İşte bugün bu röportajı burada bu yüzden vermek istedim. Milli şairimizi tekrardan rahmetle yad ediyorum ve kendisinin emanetini koruyacağımıza gençlerimiz ile birlikte söz veriyoruz. Ruhu şad olsun!” şeklinde açıklamada bulundu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.